Üniversitemiz Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Kaçalin’i Ağırladı

Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu İl Müdürlüğü’nce Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Zoru Başaranlar” konulu kariyer sohbetlerine, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin konuşmacı olarak katıldı.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda gerçekleştirilen programa, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, KYK Bolu İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin Gündüz, akademisyenler, KYK personeli ve öğrenciler katıldı.

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin, Türk Dil Kurumu’nun çalışmaları hakkında bilgi verdi ve kariyer tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Prof. Dr. Kaçalin, Türkçenin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, atalarımızın dilini anlamamız ve unutmamamız gerektiğini belirterek, “Milletler ve devletler, ancak dilleri yaşadığı müddetçe ayakta kalabilirler.” dedi. Prof. Dr. Kaçalin, günlük hayatta yabancı kelimeler yerine Türkçe karşılıklarının kullanılmasının gereğine de işaret etti.

KYK Bolu İl Müdürü Şerafettin Çilkara ise, “Yurtlarımızda barınan öğrencilerin bedensel, ruhsal, zihinsel, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerine katkı sağlamak, onları her türlü kötü alışkanlıklardan ve olumsuz davranışlardan korumak ve kariyer hayatlarında örnek rol modeller oluşturmak için ekip arkadaşlarımızla birlikte özveri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çerçevede düzenlediğimiz bu programdan, en iyi şekilde yararlanmanızı temenni ediyoruz.” dedi.

Programın sonunda öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin’e, KYK’lı öğrenciler tarafından hazırlanan ebru tablosu ve hediye takdim edildi.

Önceki İçerik“Keçeye Farklı Bir Dokunuş”
    Sonraki İçerikKonferans: Gıda Güvenliği; Kalite Güvence ve Biyoteknolojik Analizler