Üniversitemiz Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümü Türk Radyoloji Yeterlilik Kurulu’nun Denetiminden Geçti

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim dalı geçtiğimiz yıl Radyoloji Uzmanlık Eğitimi konusunda bir yıllık koşullu yeterlilik belgesi alarak Türkiye’de bu belgeye sahip 13 Radyoloji biriminden biri olmuştu. Bir yıllık sürenin ardından Türk Radyoloji Yeterlilik Kurulu, Dış Değerlendirme Süreci için yeniden BAİBÜ’yü ziyaret etti.

Dış Değerlendirme çalışmaları ilk olarak açılış oturumu ile başladı. İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonunda yapılan açılış oturumuna Türk Radyoloji Yeterlilik Kurulu adına Prof. Dr. Müfit Parlak, Doç. Dr. Muzaffer Başak, Doç. Dr. Elif Ergun ve Asistan temsilcisi Dr. Mehmet Göktepeli katılırken Üniversitemizden ise Başhekim Prof. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ural, Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil Gürel ile öğretim üyeleri yer aldı.

Prof. Dr. Müfit Parlak’ın, dış değerlendirme sürecinin nasıl gerçekleşeceği ve kriterleri hakkında bilgi verdiği açılış oturumunda, yetkilendirme süreci ve devamlılığının önemi ve Üniversitemize sağladığı faydalar hususunda diğer katılımcılar tarafında değerlendirmelerde bulunuldu. Konuşmaların ardından Radyoloji Anabilim dalına geçilerek eğitim programlarının işleyişi, ölçme ve değerlendirme, asistan eğitimleri ve bölümün cihaz parkı yerinde incelendi. Ayrıca değerlendirme ekibi, Tıpta Uzmanlık Eğitimi öğrencileri ile birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

Gün boyunca devam eden denetimler kapanış oturumu ile sona erdi. Dış Değerlendirme Heyeti, Denetim Raporunu oluşturduktan sonra Türk Radyoloji Yeterlilik Kurulu’nun onayına sunacak. Onayın ardından BAİBÜ Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı, olumlu sonuç alırsa Radyoloji Uzmanı yetiştirme konusunda 5 yıllığına akredite edilerek, Türkiye’deki eş yeterlilik hakkı kazanan 13 kurumdan biri olacak

Önceki İçerik24 Kasım Öğretmenler Günü, Üniversitemiz ve Bolu’da Düzenlenen Törenlerle Kutlandı
    Sonraki İçerikÖğrencilere Gönüllülüğü Anlattı