Üniversiteler Arası Oryantiring Türkiye Şampiyonası AİBÜ’de Gerçekleştirildi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) gerçekleştirildi. 40 üniversitenin sporcularının kıyasıya yarıştığı şampiyona renkli görüntülere sahne oldu. Pusula ve harita kullanarak Gölköy kampüsündeki ormanlık alanda yön bulmaya çalışan sporcular, zaman zaman Bolu’yu beyaza bürüyen karla da mücadele etmek zorunda kaldılar.

Müsabakaların sonunda düzenlenen törende, takım halinde kızlarda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi birinci, ODTÜ ikinci ve Kastamonu Üniversitesi üçüncü olurken; erkeklerde ise aynı üniversitelerin sadece sıralamaları değişti. Buna göre; ODTÜ birinci, Kastomonu Üniversitesi ikinci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ise üçüncü oldu.

2 gün süren şampiyonaya AİBÜ’nün yanı sıra Adnan Menderes, Akdeniz, Ankara, Balıkesir, Batman, Bezmiâlem, Bilkent, Cumhuriyet, Çankaya, Dicle, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Erzincan, Fırat, Hacettepe, İnönü, İstanbul Kavram, İTÜ, İstanbul, Kadir Has, Kastamonu, Marmara, MEF, Mehmet Akif, Muğla Sıtkı Koçman, Mustafa Kemal, Ordu, ODTÜ, Özyeğin, Polis Akademisi, Sabancı, Uludağ, Yaşar, YTÜ, Yüzüncü Yıl, Celal Bayar, Pamukkale ve Gazi üniversitelerinin oryantiring takımları katıldı.

Şampiyonanın sonunda ‘Ferdi Bayanlar ve Erkekler Sürat’, ‘Ferdi Bayanlar ve Erkekler Orta Mesafe’, ‘Genel Ferdi Bayanlar ve Erkekler’ve ‘Bayanlar ve Erkekler Takım’ kategorilerinde dereceye giren öğrencilere madalyaları, federasyon yetkilileri ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, BESYO Müdürü ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Doç. Dr. Ümid Karlı, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hanifi Üzüm ile SKS Daire Başkanı Dursun Özcan tarafından takdim edildi.

Önceki İçerikKonser: Baharda Nağmeler
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Basın Açıklaması