Üniversite-Sanayi İşbirliği Meyvelerini Veriyor. 17 Kadın Kursiyere Daha İstihdam Sağlandı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferudun Kaya ve Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka Gerede Meslek Yüksekokulu saraciye atölyelerini ziyaret ettiler.

BAİBÜ’nün, üniversite-sanayi iş birliğine katkı sağlamak amacıyla geçen yıl uygulamaya koyduğu proje kapsamında, dericilik sektörünün kalbi Gerede’de katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve istihdam çalışmaları başlatılmıştı.

Bu kapsamda, Bolu İŞKUR ve Gerede Halk Eğitim Merkezi ortaklığında, ÜN-DER Ayakkabı ile gerçekleştirilen mesleki eğitim ve beceri kursunda, 6 eğitmen ve ilk etapta istihdam edilen 23 kadın kursiyerle başlayan projede, 17 kadın daha istihdam edilerek, dericilik sektöründe işe başladı.

Protokol üyeleri ve katılımcılar, yerli saya, ayakkabı, cüzdan ve kemer imalatı yapılan Gerede Yüksekokulu’na bağlı ayakkabı, saraciye ve monte atölyelerini gezerek, imalat çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Önceki İçerikRektör Alişarlı Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi Ek Binasında İncelemelerde Bulundu
    Sonraki İçerik“Turizm Sektöründe Girişimcilik” Çevirimiçi Paneli