Üniversite Adaylarına BAİBÜ’den Erasmus+ Kapsamında Yeni Fırsatlar

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), Erasmus+ Ortak Ülkelerle Öğrenci ve Personel Değişimi Hareketliliği (KA107) kapsamında anlaşma yaptığı uluslararası üniversite sayısını artırarak, bugünlerde üniversite ve meslek tercihlerini yapmanın heyecanını yaşayan aday öğrencilere, uluslararası üniversitelerle ortak eğitim fırsatlarının kapılarını açıyor.

Evrensel ölçütlerde en iyi eğitimi vererek ülkemizin ve insanlığın gelişimine hizmet edecek nitelikli nesiller yetiştirmeyi hedefleyen üniversitemiz, bu hedefini uluslararası alanda yaptığı anlaşmalarla pekiştiriyor.

Bu kapsamda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin, 2020 yılında, Erasmus+ KA107 kapsamında Ulusal Ajans’a yaptığı 7 proje başvurusunun tamamı kabul edildi. Projeler dahilinde, Arnavutluk, Kosova, Moldova, Endonezya, Gürcistan, Malezya ve Ürdün’deki 11 uluslararası üniversite ile mühendislik, fen bilimleri, sağlık ve spor bilimleri ile uluslararası ilişkiler alanlarında akademik iş birliğini güçlendirmek amacıyla, öğrenci ve personel değişimi anlaşmaları yapıldı. Böylece Ulusal Ajans’tan 96 bin 230 Avro hibe almaya hak kazanan üniversitemiz, ortak ülkelerde anlaşmalı olduğu uluslararası üniversite sayısını da artırmış oldu.

11 Uluslararası Üniversiteyle Daha Erasmus+ Anlaşması İmzalandı

7 ülkeden toplam 11 uluslararası üniversiteyle daha Erasmus+ KA107 anlaşmaları imzalandı. Anlaşmalara göre; Arnavutluk Universitet Aleksander Xhuvani Elbasan ile spor ve sağlık bilimleri; Endonezya University of Indonesia ile fizik, kimya ve uluslararası ilişkiler; Gürcistan Ivane Javakhishvili Tbilisi State University ve Akaki Tsereteli State University ile dil, edebiyat ve sosyal bilimler; Kosova Universi College ile spor ve hemşirelik; Malezya Universiti Teknologi Malaysia ve University Malaysia Pahang ile temel fen bilimleri, mühendislik ve çevre bilimleri; Moldova Comrat State University ile ziraat; Ürdün Yarmouk University, German Jordanian University ve Jordan University of Science and Technology ile biyoloji, fizik, kimya, çevre mühendisliği, gıda mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, fizyoterapi, ilahiyat ve uluslararası ilişkiler alanlarında, öğrenci ve personel değişimi yapılacak.

Yapılan anlaşmalar ile uluslararasılaşma stratejisine önemli katkılar sağlayan üniversitemiz, öğrenci ve personeline ise, yeni öğrenme ve öğretme fırsatları sunarak, farklı eğitim ortamları ve kültürlerde deneyim kazanmalarını hedefliyor.

Önceki İçerikÜniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020’de BAİBÜ’ye Büyük İlgi
    Sonraki İçerik2020-2021 Akademik Yılı Yatay Geçiş İşlemleri