Uluslararası Öğrenciler İçin ‘Hoş Geldiniz’ Programı Düzenlendi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) uluslararası öğrenciler için ‘Hoş Geldiniz’ programı düzenledi. AİBÜ Uluslararası Öğrenci Birliği’nin, Öğrenci Konseyi’nin katkılarıyla düzenlediği programda, uluslararası öğrencilerimizin yabancı olarak görülmediği ifade edildi, kardeşlik ve birlik vurgusu yapıldı. İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe salonda düzenlenen programa, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AİBÜ Uluslararası Öğrenci Birliği Başkanı Süleyman Halif, Rektörümüz Prof. Dr. Hayri Coşkun’un desteğiyle, faaliyetleri geliştirmek ve uluslararası öğrencilerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bu birliği kurduklarını belirterek, sözlerini “Bizler biriz ve sizin için buradayız. Ailemize hoş geldiniz.” diyerek tamamladı.

AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı ise, “Biz sizleri candaşımız, yoldaşımız ve kardeşimiz olarak görüyoruz. Farklı dilleri konuşsak da, farklı renklerde olsak da şunu iyi biliyoruz ki hissiyatımız bir, duygularımız birdir. Bu nedenle birlik ve beraberlik içerisinde sımsıkı birbirimize kenetlenerek ailemizi, kardeşliğimizi korumalı, parçalamaya, bölmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz.” diye konuştu.

Prof. Dr. Gençer: ‘Öğrencilerin Yurt Dışı Tecrübesi Olmalı’

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer ise yeni eğitim öğretim döneminde tüm öğrencilerimize başarılar dileyerek başladığı konuşmasında, yükseköğrenimin ve bu dönemde elde edilen kazanımların önemine dikkat çekti.

Öğrencilerin yabancı ülkelerde iş veya eğitim tecrübelerinin olması gerektiğini düşündüğünü vurgulayan Gençer, özetle “Yükseköğrenim döneminde farklı ülkelerden kişilerin ülkemize gelmiş olmaları veya eğitim için farklı ülkelere gidilmesi onlar için önemli bir yenilik. Hayatınız boyunca o ülkeyle unutulmaz bağlar kuruyorsunuz. Yabancı bir ülkede eğitim almanın ne kadar zor olduğunu biliyorum ama bu aynı zamanda çok kıymetli. Hem Türkiye’yi daha iyi göreceksiniz hem de Dünya’yı… Kişisel ve bilişsel gelişiminizi, nasıl bir rota çizdiğinizi göreceksiniz. Bunlar, üniversitelerin uluslararasılaşması açısından da çok gerekli.” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ise, “Buradan güzel duygularla ayrılıp ülkenize hizmet etmek üzere kendi topraklarınıza döneceksiniz. Döndükten sonra da öyle inanıyorum ve ümit ediyorum ki bir Bolulu, bir Türkiyeli olarak döneceksiniz.” diyerek başladığı konuşmasında, Bolu’nun doğal ve tarihi güzellikleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Program, kokteyl ile sona erdi.

Önceki İçerikMengen MYO’da Oryantasyon…
    Sonraki İçerikMengen Peyniri Bosna Hersek’te Tanıtıldı