Uluslararası Mimari Çizim Kampı, AİBÜ’nün Desteğiyle Mudurnu’da Yapılıyor

Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi’nin (ICOMOS) himayesinde düzenlenen VERNADOC Yöresel Mimari Çizim Kampı, Bolu’nun Ahi Kenti olarak da adlandırılan tarihi ilçesi Mudurnu’daki ünlü Armutçular Konağı’nda yapılıyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin de (AİBÜ) destek verdiği kampta 20 ulusal ve uluslararası katılımcı, Barok mimarisinin önemli eserlerinden biri olan, tarihi 100 yılı aşkın ahşap konağı, geleneksel yöntemle (elle ölçerek ve çizerek) yapılan mimari çizimlerle belgeliyorlar. Ülkemizin kültür mirasının tanıtımına katkıda bulunacak çizimler, kampın son günü olan 10 Eylül Cumartesi günü, Avrupa Miras Günleri kapsamında Armutçular Konağı’nda sergilenecek.

Mudurnu Kültürel Miras Alan Yönetimi Başkanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Tokyo Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin Yerel Organizasyon Komitesi’ni oluşturdukları kampın kurumsal ortakları ise, ICOMOS Türkiye, Mudurnu Belediyesi, Yıldız Entegre ile AİBÜ ve İTÜ. Kampta; Bolu, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, Konya, Kahramanmaraş ve Sakarya ile Finlandiya, Fransa, İran, Japonya, Mısır ve Pakistan’dan katılımcılar yer alıyor. Kamp kapsamında, 19’uncu yüzyılda yapılan ve muhteşem bir ahşap işçiliğe sahip olan, 4 salonu ve 27 odası bulunan 4 katlı konak, dijital olmayan yöntemlerle belgelenerek geleneksel Türk mimarisinin eşsiz örnekleri arasında yer alacak. Kampın sonunda el çizimi orijinal eserler Türkiye’de kalacak.

Önceki İçerikMARKA’dan NÜRDAM’a Büyük Destek…
    Sonraki İçerikÜniversitemiz Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları Başvuruları Hk. Duyuru