Uluslararası Çağdaş Seramik Sergisi, AİBÜ’de

Türkiye’nin ilk “çağdaş seramik müzesini” kurmak amacıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından uluslararası bir karma seramik sergisi düzenlenecek.

Yurt dışından 40 sanatçının katılacağı I. Uluslararası Çağdaş Seramik Sergisi’nde, Almanya, Avusturya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Hollanda, İskoçya, Japonya, Letonya, Litvanya,  Macaristan, Malezya, Slovenya, İsrail, K.K.T.C. ve Türkiye’den toplam 135 sanatçıya ait seramik eserler sergilenecek.

Çağdaş seramik sanatının önemli isimlerinin de katılacağı açılış kokteylinin ardından sergi sanatseverlerin görebilmesi için Nisan ayı boyunca açık kalacak. Etkinliğin geleneksel hale getirilerek çağdaş seramik müzesine yeni eserler kazandırılması hedefleniyor.

“I. ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SERAMİK SERGİSİ”

Açılış Kokteyli: 01 Nisan 2014

Saat: 16.00

Yer: Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gölköy Kampüsü / Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu