Türkiye’deki İİBF Öğrencileri, AİBÜ’de Bir Araya Geldi

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri öğrencileri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) ilk kez düzenlenen ‘Türkiye İİBF Öğrenci Birliği Kongresi’nde bir araya gelerek, öğrenciyken ve mezun olduktan sonra iş bulabilme ve kariyer alanında yaşadıkları sorunları ele alıyorlar. Geçen yıl Dicle Üniversitesi’nde çalıştay olarak başlayan ve bu yıl ilk kez Üniversitemizde kongre olarak düzenlenen programa, 15 üniversiteden öğrenciler katılıyor.

AİBÜ İşletme, Maliye, Ortadoğu, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrenci toplulukları ile İktisat Bölüm Temsilciliği tarafından düzenlenen ve Onursal Başkanlığını AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun’un yaptığı kongre, Üniversitemizin tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Rektör Coşkun, öğrencilerin sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlikler düzenlemelerinin her zaman görmek istedikleri bir manzara olduğunu ifade ederek, bu tür öğrenci etkinliklerini Üniversite olarak her zaman destekleyeceklerini söyledi.

Kongrede öğrencilerin mesleki sorunlarını tartışacaklarına işaret eden Rektör Coşkun, “Ben, bu programa katılan tüm gençlerimizi tebrik ediyorum. Bizden daha öngörülü, daha vizyoner bir yaklaşımla kendi problemlerini çözmeye çalışıyorlar. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin iyi yetişmesi, mesleki alanlarında kendilerini geleceğe iyi hazırlamaları büyük önem taşıyor. Önemli olan nereden mezun olduğunuz değil,  kendinizi nasıl yetiştirdiğiniz ve kendinize olan güveniniz.” dedi. Coşkun, sözlerini, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenler ile diğer üniversitelerden gelen öğrencilere teşekkür ederek tamamladı.

Türkiye İktisadi Bilimler Birliği Başkanı Ayhan Çalık’ın konuşmasının ardından başlayan kongrede; Ardahan, Dicle, Çankırı Karatekin, Bülent Ecevit, Tunceli, Atılım, Kayseri Erciyes, Kırıkkale, Karadeniz Teknik, Süleyman Demirel, Kahramanmaraş Sütçü İmam ve Karamanoğlu Mehmet Bey üniversitelerinden İİBF öğrencileri sunum yapıyorlar. Kongrede; İİBF öğrencilerinin istihdam sorunları, İİBF’nin öneminin arttırılması, İİBF tercihlerini etkileyen düşük puan sistemi, İİBF’de mesleki yeterlilik standartları, kamuda kadın istihdamı azlığı, yeni sınav sistemi-açık uçlu sınav ve KPSS gibi konular ele alınıyor. Kongre, yarın sona erecek.

Önceki İçerikKonferans
    Sonraki İçerikGüzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğrencileri Sergisi