Türkiye’de Bir İlk: Ulusal Aşçılık Kampı

    Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (AŞOMDER) koordinatörlüğünde ve Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Bolu, Mengen, Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi destekleriyle düzenlenen I. Ulusal Aşçılık Kampı 25 Nisan, 02 Mayıs 2015 tarihleri arasında Mengen’de yapıldı.

    Türkiye’de 35 Üniversiteden “Aşçılık”, “Gastronomi”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”, “Mutfak Sanatları ve Yönetimi”  programlarında bulunan eğitici ve öğrencileri bir araya getiren Aşçılık Kampı bu yönüyle Türkiye’de bir ilk oldu.

    Türkiye’nin en iyi şeflerinden oluşan ve aralarında Ünlü İtalyan Aşçı Carlo Bernardini’in de bulunduğu 36 kişilik eğitmen grubunun katıldığı kampta, aktif bir şekilde workshoplar, seminerler, film izlenimleri, sohbetler gibi çeşitli etkinlikler ile öğrencilerin vizyonlarını genişleterek, mesleki gelişimlerine; dolayısıyla Türk aşçılık eğitimine pozitif katkı sağlandı.

    1’inci Ulusal Aşçılık Kampı koordinatörü Aşçılık Okulu Mezunları Derneği Başkanı Levent Demirçakmak, kampın bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek; Türkiye’deki çoğu üniversitede alan eğitimlerinin olanaksızlıklarla mücadele ettiğine dikkat çekti. Daha güçlü bir aşçılık için düzenlenen bu kampın önemine işaret ederek, dernek olarak yıldan yıla meslek adına daha etkili çalışmalar içerisinde olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

    Kampta ayrıca Mengen’de kurulması planlanan Aşçılık Müzesi’nin çalışmaları da başlatılarak, bu kapsamda Geçmişten Günümüze Mengen Aşçılık ve Mutfak Sanatları Kültürünü yansıtan Rafet Yeler Yöresel Mutfak Sergisi AİBÜ Mengen Kampüsü’nde ziyarete açıldı.