Türkiye Mimarlığında Modernizmin Yerel Açılımları

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm Başkanı Doç Dr. Leyla Alpagut’un yürütücülüğünü üstlendiği DOCOMOMO_Türkiye Çalışma Grubu’nun “Türkiye Mimarlığında Modernizmin Yerel Açılımları” konulu etkinlikler dizisinin on birincisi, 18 – 19 Aralık 2015 tarihlerinde Abant izzet Baysal Üniversitesi Mühendislik – Mimarlık Fakültesi’nin ev sahipliğinde Bolu’da gerçekleştirilecektir.

Kamunun dikkatini 20. yüzyılda öne çıkan Modernizm’e çekmek ve “modern mimarlık, tasarım ve şehir plancılığı ürünlerini belgelemek ve korumak” amacıyla 1990 yılında oluşturulan uluslararası bir kuruluş olan DOCOMOMO (DOcumentation and COnservation of Buildings, Sites and Neighborhoods of the MOdern MOvement) bünyesinde oluşan Türkiye Çalışma Grubu 2002 yılında kurulmuş ve böylece Türkiye’deki modern mimarlık örneklerinin belgelenmesi ve korunması amaçlı bir girişim başlatılmıştır.

Davetli konuşmacıların sunuşlarının ve panelin de yer alacağı etkinliğin, 20. yüzyıl Türkiye mimarlığının bugüne kadar belgelenememiş olan örneklerine, özellikle de Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentler dışındaki üretime dikkat çekmesi ve oluşacak yeni bakış açılarıyla dönem mimarlığının yeniden yorumlanacağı bir tartışma ortamı yaratması amaçlanmaktadır.

Ayrıntılı programa aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Afiş

Önceki İçerikDoğayı Seramikle Buluşturan Malezyalı Sanatçı, AİBÜ’de Konferans Verdi
    Sonraki İçerikAİBÜ’deki Konferansta Dünya’nın Kanayan Yarasına Dikkat Çekildi