Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencileri, Yahya Kemal Beyatlı’yı Anlattılar

Bu eğitim döneminde 6 Türk şairinin şiirlerini ve hayatlarını ele alan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri bu hafta düzenledikleri etkinlikte, Türk şiirinin en önemli temsilcilerinden Yahya Kemal Beyatlı’yı anlattılar.

Güzel Konuşma ve Yazma dersi kapsamında bu hafta üçüncüsü gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimiz Merve Kirmencioğlu, Buket Civan ve Rüveyda Özer, Divan şiirini çağdaş Türk şiiriyle harmanlayarak Türk şiirine yeni bir bakış açısı kazandıran usta şair Yahya Kemal Beyatlı’nın yaşamı ve edebi kişiliğini, şiirlerinden örnekler sunarak ele aldılar.

Dr. Öğr. Üyesi Metin Akyüz danışmanlığında Türk şairlerini ele alan öğrenciler, Mehmet Akif, Nazım Hikmet ve Cahit Sıtkı Tarancı’yı da işleyecekler.

Haber ve Fotoğraflar: BAİBÜ Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Sevgi Pilgi

Önceki İçerikBaşsağlığı Mesajı