TÜBİTAK’tan Popüler Bilim Yazarlığı Söyleşisi…

TÜBİTAK Popüler Bilim Dergileri ekibi tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) “Popüler Bilim Yazarlığı” söyleşisi gerçekleştirildi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda düzenlenen söyleşiye, Bilim Genç Dergisi Yayın Yönetmeni Tuba Sarıgül, Bilim Çocuk Dergisi Yayın Yönetmeni Alp Akoğlu ile Bilim Genç Dergisi yazarlarından Nurulhude Baykal katıldı.

Söyleşinin tanıtım konuşmasını Alp Akoğlu yaptı. “Bilim yazarı, bilim insanı olmak zorunda değil” diyen Akoğlu, üniversite öğrencilerini bilim yazarı olarak aralarında görmek istediklerini söyledi.

Amaçlarının popüler bilim yazarlığının özellikle üniversite öğrencileri arasında yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Akoğlu, “Bunu kendi kaynaklarınızla yapabilirsiniz ya da bize başvurarak dergilerimizde yazılar yazabilirsiniz. Her daim yayın yönetmenlerine ya da diğer yazarlarımıza rahatlıkla ulaşabilir ve bizlerden bu işi nasıl yapabileceğinize dair bilgi talep edebilirsiniz.” diye konuştu.

Ardından TÜBİTAK ekibi, Bilim ve Teknik, Bilim Genç, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergilerini tanıttı, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşinin sonunda TÜBİTAK ekibine, Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin Gündüz tarafından hediye takdim edildi.

Önceki İçerikAnadolu Mektebi Öğrencileri Cengiz Aytmatov’u Anlatıyor
    Sonraki İçerikAİBÜ’de “Doğumunun 90. Yılında Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov” Programı Düzenleniyor