TÜBİTAK-Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Başvuruları / 2 Mart 2020

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Etkinlik Kuralları yayınlandı.

Üniversiteli gençlerin en verimli elektrikli aracı üretmek için yarıştığı “Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları” 1 – 6 Eylül 2020 tarihlerinde TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek. Yarışlar, öğrencileri şehir konseptinde en verimli batarya (Elektromobil) ya da hidrojen enerjili (Hidromobil) araç üretme konusunda teşvik ediyor, onlara mühendislik yeteneklerini gösterebilecekleri bir ortam sunuyor.

Yarışmacı tüm takımlara 35.000 TL’ye kadar finansal desteğin verileceği yarışlarda, farklı kategorilerde 40.000 TL’ye kadar ödüller veriliyor.

Başvurular bu yıldan itibaren challenge.tubitak.gov.tr adresinde yayınlanacak sistem üzerinden çevrimiçi yapılacaktır. Başvuru koşulları ve teknik kurallarla ilgili ayrıntılı bilgi için challenge.tubitak.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları başvuru için son tarih: 2 Mart 2020 / 17.30.

TÜBİTAK

Önceki İçerik5. TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması Başvuruları
    Sonraki İçerikŞehit Ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Aziz Milletimize Başsağlığı Mesajı