TÜBİTAK Bigg Dünya Programının Tanıtımı Yapıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim Bigg Dünya Programı hakkında eğitim semineri düzenlendi.

Semineri, Düzce Teknopark Girişimcilik ve Şirketleşme Birim Koordinatörü Öğr. Gör. Betül İşbilir Kula verdi. Kula, yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesi, ticarileşmesi ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlaması amacıyla uygulanan TÜBİTAK Bigg Dünya programının iki aşamalı gerçekleştirildiğini söyledi.

Programın ilk aşamasını Düzce Teknopark’ın da aralarında olduğu 30 uygulayıcı kuruluşun yaptığını kaydeden Kula, özetle “Başvuruları ön değerlendirmeden geçiriyoruz. Mülakatlar sonrasında TÜBİTAK’ın belirlediği sayıda kişiyi programa kabul ediyoruz. Mentörlük ve eğitim sürecinin ardından projeleri TÜBİTAK’a yönlendiriyoruz. Nihai kararı TÜBİTAK veriyor. Maksimum 200 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlıyor.” dedi.

“TÜBİTAK projenizle bir probleme çözüm üretmenizi, bir ihtiyaca cevap vermenizi bekliyor. Dışa bağımlılığımızı azaltan, sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayan projeler istiyor.” diyen Kula, programa kimlerin başvurabileceği ve proje konuları hakkında ayrıntılı sunum yaptı, soruları cevapladı. Programa katılabilmek için 31 Mart 2019 tarihine kadar Düzce Teknopark’a başvuru yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Önceki İçerikAkimer Konferansları / Drama ve Oyunlarla Etkili Din Eğitimi
    Sonraki İçerikBolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Başarılı Lise Öğrencilerinin Meslek Hayallerine Önemli Katkı…