TÜBİTAK Başkanı, Ayvaz ve Baysal Elektromobil Proje Ekibini Ziyaret Etti

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, geçen yıl TÜBİTAK’ın Alternatif Enerjili Araç Yarışları’ndan dereceyle dönen Ayvaz ve Baysal Elektromobilin proje ekibindeki öğrencilerle Mühendislik Fakültesi’nde bir araya geldi.

Prof. Dr. Hasan Mandal, Ayvaz Elektromobil ve Baysal Elektromobilin sergilendiği alanda, öğrencilerden araçlarla ilgili bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz, Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Mustafa Yaman ile Dekan Prof. Dr. Ömer Özyurt ve akademisyenler, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a eşlik ettiler.

Ayvaz ve Baysal Elektromobil proje ekibindeki öğrenciler tarafından Prof. Dr. Hasan Mandal’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Yarışlara nasıl hazırlandıklarını anlatan öğrenciler, farklı fakülte ve bölümlerdeki öğrenci arkadaşları ile birlikte ekip işi yaparak TÜBİTAK dereceleri elde ettiklerini vurguladılar. Emeklerinden ötürü öğrencileri kutlayan Prof. Dr. Hasan Mandal ise, “Farklıyım diyebilmek, farklılıklar oluşturabilmek, ülkemizin ihtiyaçlarına katkıda bulunmak çok değerli ve önemli. Bunun için hepinizi tebrik ediyorum.” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt da, fakülte ve bölümler hakkında Prof. Dr. Hasan Mandal’a bilgi verdi; TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda hidromobil ve otonom kategorilerinde de yarışmayı hedeflediklerini söyledi.

Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına Ön Lisans Öğrencileri de Katılabilecek

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin sorulanı yanıtlayan Prof. Dr. Hasan Mandal, bir soru üzerine verdiği cevapta; TÜBİTAK tarafından 15 yıldır organize edilen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına sadece lisans öğrencilerinin oluşturulmas kuralı vardı. Gerekli düzenlemeler yapıldığında yarışlara ön lisans öğrencilerinin de bu yarışlara katılmasının mümkün olacağını söyledi. Bu konunun kendisine sorulmasından dolayı memnuniyetlerini belirterek TÜBİTAK için bunun bir kazanım olacağını ifade etti.

Dekanlık makamındaki ziyarette, Ayvaz ve Baysal Elektromobil Proje Danışmanları Doç. Dr. Alaattin Osman Emiroğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Nihat Daldal araçlarla ilgili bilgi verdiler.

Önceki İçerikTÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti
    Sonraki İçerikGeleneksel Hoş Geldiniz Yemeğine Davet