TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı Proje Yazma Etkinliği Başlıyor

Kariyer Geliştirme Programı (3501) TÜBİTAK-ARDEB Başkanlığı tarafından desteklenen süresi 36 aya kadar ve bütçesi 360.000 TL’ye kadar olan ve yıl boyu başvuru yapılabilen bir program olup, amacı; kariyerlerine yeni başlayan doktoralı bilim insanlarının çalışmalarını proje desteği vererek teşvik etmektir. 21. yüzyılın akademik önderliğini yüklenecek genç araştırmacıların çalışmaları desteklenerek, hem genç bilim insanlarının kariyerlerini araştırmacı ve eğitimci olarak en iyi şekilde sürdürmeleri, hem de bilimsel düzeyimizin geliştirilmesi ve bilimin ülke kalkınmasındaki rolünün artırılması amacına yönelik bir programdır.

3501 Kariyer Geliştirme Programı Proje Yazma Etkinliğinin Amacı; üniversitemiz bünyesinde çalışan ve kariyer yapmak isteyen doktora/sanatta yeterlilik/tıpta uzmanlık derecesine sahip personelimize çalışmalarına destek olmak amacıyla TÜBİTAK 3501 – Kariyer Geliştirme Programına başvuruda yardımcı olacak temel proje yazma tekniklerini kazandırmaktır. Bir hafta arayla Çarşamba günleri 13:00-17:00 saatleri arasında toplamda iki gün planlanan etkinlik, birinci haftasında teorik bilgiler ve ikinci haftasında uygulamalı örnekler içerecek şekilde planlanmıştır. Katılımcılardan etkinlik sonrası TÜBİTAK 3501 – Kariyer Geliştirme Programına proje yazmaları beklenir. Bu yazım çalışmaları ve başvuru aşamalarında da gerekli destek sağlanır.

3501 – Kariyer Geliştirme Programı Projesi Yazma Etkinliğine;

• Doktora/sanatta yeterlilik/tıpta uzmanlık derecesine sahip üniversitemizin kadrolu personeli olması
    • Doktora/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlilik derecesini üniversitemiz dışında başka bir üniversitede ya da kurumda almış olması
    • Doktora/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlilik derecesinin alındığı tarihten bu yana 7 yıldan fazla bir süre geçmemiş olması (2019 yılında proje yürütücüsü olarak başvuru yapmayı planlayan kişinin doktora derecesini aldığı tarih 01.01.2012’dan daha önce olamaz.)
    • Doçent ve üstü akademik unvana sahip olmaması,
    • Daha önce TÜBİTAK’tan KARİYER desteği almamış olması, şartlarını sağlayan tüm akademik personelimiz katılabilir.

Etkinliğe katılmak isteyen kişilerin ekteki  dosyayı doldurup baibutubitakseminer@gmail.com  adresine göndermeleri gerekmektedir.

Ayrıca iletişim için 1106 nolu telefona ulaşılabilir.

Not: Başvurular alınıp gruplar oluşturulduktan sonra seminer yeri ve tarihi konusunda bilgilendirme yapılacaktır.

3501 Kariyer Geliştirme Programı ile ilgili detaylı bilgi aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Önceki İçerik2019-2020 Akademik Yılı Personel Eğitim Alma Hareketliliği İlanı
    Sonraki İçerikBAİBÜ, Açık Kapı Halk Görüşmeleriyle Kapılarını Halka Açıyor