TÜBA Şeref Üyesi Prof.Dr. Özer Bekaroğlu, AİBÜ’deydi

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Şeref Üyesi ve İTÜ Kimya Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Bekaroğlu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörlüğünün konuğu oldu. İlk olarak Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlenen Öğrenci Kültürel Gelişim Programında AİBÜ öğrencileriyle buluşan Bekaroğlu, “Bilim ve Teknoloji Politikalarının Yapım ve Ülke için Önemi” konulu bir konferans verdi. Bekaroğlu, AİBÜ Gölköy Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir diğer programda ise ‘Üniversitelerde Fizik, Kimya, Matematik ve Biyoloji Bölümlerinin Kapatılması konusuna değindi ve Türkiye’de temel bilimlere yönelik yapılan çalışmaları dünya ölçeğinde karşılaştırılmasını yaptı.  Konferanslarında ülkeler için Bilim ve Teknoloji politikalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Bekaroğlu, Türkiye’nin bu konuda daha çok mesafe kat etmesi gerektiğini belirtti.

Kimya alanında Türkiye’nin önemli bilim adamlarından biri olan Prof.Dr.Özer Bekaroğlu’nu  AİBÜ’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, “Hocamızın Bilim ve Teknoloji politikaları konusundaki düşünceleri çok önemli. Bu konuda son dönemde ülkemizde önemli adımlar atıldı. Özellikle Yükseköğretim Kurulu ve TÜBİTAK işbirliği ile temel bilimleri tercih eden öğrencilere yönelik teşvikler artırılıyor. Ancak ABD, Çin gibi ülkelerle kıyaslandığında akademik üretim anlamında Üniversitelerimizin daha gayretli olmaları gerekiyor. Değerli tecrübelerini üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerimizle paylaştıkları için hocamıza çok teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Gencer, Prof. Dr. Mehmet Bahar öğretim üyeleri ve öğrencilerin de takip ettiği konferansın sonunda Rektör Coşkun, Prof. Dr. Bekaroğlu’na teşekkür plaketi ve hediye takdim etti.

Önceki İçerikYapı İşleri Faaliyetlerine Araç Desteği
    Sonraki İçerikFutbol-Basketbol Yarı Final ve Final Maçları Programı