TÖMER’in Yeni Öğrencileri, Üniversitemiz Yönetimi ile Tanışma Yemeğinde Biraraya Geldi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) bu yıl eğitimlere başlayan uluslararası öğrencileri Üniversitemiz yönetimi ile tanışma yemeğinde buluştur. Kar Palas Otelde gerçekleşen yemeğe, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu  Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen,  Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Bolu İl Müdürü Şerafettin Çilkara,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaman, Prof. Dr. Erol Ayaz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Aydın Him, Genel Sekreter Doç. Dr. Sameddin Gündüz, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Halit Karatay ve öğrenciler katıldı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan TÖMER Müdürü Prof. Dr. Halit Karatay bu yıl merkezde Türkçe Hazırlık eğitimi alacak uluslararası öğrencilerle ilgili bilgi verdi. Karatay, “Yurt dışından gelen 43 öğrencimiz bulunuyor. Dil Yeterliliğini sağlayan iki öğrencimiz bölümlerine başladılar kalan 41 öğrencimiz TÖMER’de Türkçe hazırlık eğitimi görecekler. Hazırlık eğitiminden sonra da  değişik bölümlerde eğitim ve öğretimlerine devam edecekler. Tanışma yemeğine katıldığınız için çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Uluslararası öğrencilerin büyük bir bölümünün KYK’ya bağlı yurtlarda barındığını belirten İl Müdürü Şerafettin Çilkara ise “Sizleri yurtlarımızda en iyi koşullarda misafir etmek bizim için çok önemli. Bolu’ya ve Üniversiteye hoş geldiniz diyor her zaman yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”dedi.

“Sizler Bizim Gönül Elçilerimizsiniz.”

Uluslararası öğrencilerle tek tek tanışarak yakından ilgilenen Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı yaptığı konuşmada, böyle bir programda bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Alişarlı, “Hepinize hoş geldiniz diyorum. Böyle bir tanışma yemeğinde bulunmaktan çok mutluyum. Soframız tıpkı yediğimiz tatlılar gibi her renkten, her gönülden kardeşlerimizle dolu. Uluslararası öğrenci olarak buradasınız ama biz sizleri yabancı değil, kendimizden biri ve gönül elçilerimiz olarak kabul ediyoruz. Ümit ederim bu hep bu şekilde devam eder ve eğitim süresince bu muhabbet kaybolmaz ve başarıyla da neticelenir.” diye konuştu. Konuşmasında iyi bir Türkçe eğitiminin çok kitap okumaktan geçtiğinin altını çizen Rektör Alişarlı, “Türkçenizi geliştirmenin yolu çokça okumaktan ve birbirinizle konuşmaktan geçer. Anadolu insanının bir özelliği de muhabbeti çok sevmesidir. Özellikle dışarıdan gelen misafirlerimiz olduğu zaman bu muhabbet bir kat daha artar. Bu yüzden hoşgörünün ve sevginin geniş olduğu bir vatanda bulunuyorsunuz.” dedi.

“Kapımız Size Her Zaman Açık”

Bolu’nun tabiat harikası bir coğrafyada bulunduğunu ifade eden Alişarlı, “Çok yönlü sosyal ve sportif ve aynı zamanda kültürel faaliyetin gerçekleştirilebileceği bir ilde bulunuyorsunuz. Biz bu aktiviteleri sizlere en geniş şekilde sunmak için gayret edeceğiz. İnşallah en iyi şekilde eğitimlerinizi tamamlarsınız. Burada bulunan yönetimimizle birlikte her zaman yanınızdayız. Bir sıkıntınız ve derdiniz olduğu zaman hiç çekinmeden bizlerle mutlaka paylaşın. Yeniden Üniversitemize hoş geldiniz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Tanışma yemeği hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Önceki İçerikTÜBİTAK 1514 Programı, Üniversite-Fon İş Birliğini Sağlıyor
    Sonraki İçerik22 Kasım Diş Hekimliği Günü Kutlandı