Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’nden Çevrim İçi Eğitim

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından çevrim içi bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi.

Ulusal tıp eğitimi akreditasyon başvurusu kabul edilen Tıp Fakültesi’nde, 15 ve 16 Haziran 2022 tarihlerinde Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’nin çevrim içi bilgilendirme eğitimi yapıldı.

TEPDAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Şenol ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze Çan’ın verdiği eğitim programına, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İdris Türel ve Doç. Dr. Mervan Bektaş, Fakülte Sekreteri Necati Bükecik, Tıp Fakültesi Öz Değerlendirme Komisyonu üyeleri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Eğitim Programının Kapsamı

Program kapsamında açılışın ardından Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Akreditasyonu: Kavramlar ve Süreç, Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Standartları: Program Değerlendirme kapsamında Öz Değerlendirme Hazırlama, ÖDR Değerlendirme ve Ziyaretle Değerlendirme, Öz Değerlendirme Raporu Hazırlanması-Örnek Uygulama başlıkları ele alındı.

Grup çalışmalarında ise, “Amaç ve Hedefler”, “Eğitim Programının Yapısı ve İçeriği”, “Sürekli Yenilenme ve Gelişim”, “Program Değerlendirme”, “Altyapı ve Olanaklar”, “Örgütlenme ve Yönetim”, “Öğrenci Değerlendirilmesi”, “Öğrenciler” ve “Akademik Kadro” başlıkları değerlendirildi.

Önceki İçerikBAİBÜ Proje Destek Ofisi E-Bülteni 14. Sayısı Yayınlandı
    Sonraki İçerikTÜBİTAK BİDEB 2237-B Proje Yazma Eğitimi Programı