Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Çınaraltı Gençlik Söyleşileri’nde AİBÜ Öğrencileriyle Buluştu

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çınaraltı Gençlik Söyleşileri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ev sahipliğinde devam ediyor. “Asırlardır Sönmeyen Kandiller” söyleşisinde Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, kendine has üslubuyla tarihimize yön veren önemli şahsiyetlerin akıl hocalarını anlattı.

Moderatörlüğünü ünlü TV sunucusu Cansu Canan Özgen’in yaptığı söyleşide Bahadıroğlu, 6 bin yıla uzanan Türk tarihinde hiçbir zaman akıl hocalarından mahrum olmadığımızı, hükümdarların yanında mutlaka bilge kişilerin bulunduğunu vurgulayarak, “Unutmayalım, Akşemseddin gibi, Molla Fenari gibi, Aziz Mahmud Hüdai ve Ebu Suud Efendi gibi, Koçi Bey ve Şeyh Edebali gibi alimleri, hocaları yetiştiremeyen milletleri, Allah, sahte hocalarla terbiye eder.” dedi.

Hükümdarların mürşitlerini anlatan sinevizyon gösterisi ve Ramazan Yumrutepe’nin kum sanatı performansının ardından söyleşi, ödüllerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Önceki İçerikESNIBU ve ISA Öğrencilerimiz, Düzenlenen Yemekte Bir Araya Geldiler
    Sonraki İçerik53. Kütüphane Haftası Kültürel Etkinlikler Programı