TAGEM Destekli AİBÜ Projelerinin Tanıtımı Yapıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından desteklenen 2 projesinin tanıtımı için, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans salonunda toplantı düzenlendi.

Tanıtım toplantısına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş, TAGEM temsilcileri Atila Uyar ve Sinem Gümüşsoy ile Mühendislik Mimarlık Fakültesi ve YENİGIDAM öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda, koordinatörlüğünü Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek’in yaptığı “Gıda Kalitesi ve Emniyeti Yönünden Geleneksel İçeceklerimize Yenilikçi Proses Teknolojilerinin Uygulanması” projesi ile aynı bölümden koordinatörlüğünü Arş. Gör. Dr. Sibel Uzuner’in yaptığı “Yüksek Hidrostatik Basınç ile Mikroalglerden Fermente Edilebilir Şeker ve Pektinaz Enzimi Üretimi: Büyük Ölçekli Yenilikçi Bir Yaklaşım” projesinin tanıtımı yapıldı. Toplantıda aynı zamanda TAGEM’in Ar-Ge destekleri tanıtıldı.

Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı
    Sonraki İçerik5. Deney Hayvanları Kullanım Kursu