‘Tabiatın Kalbi Bolu Çalıştayı’ Düzenlendi

    Tabiatın Kalbi Bolu Çalıştayı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile Abant’da düzenlendi. Çalıştaydan çıkan fikirlerin değerlendirmesinin ardından Bolu ilinin turizmdeki gelecek vizyonunu belirlenecek.

    Abant’da düzenlenen Tabiatın Kalbi Bolu Çalıştayı’na Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişarlı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, akademisyenler, bakanlık yetkilileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve sektör temsilcileri katıldı.

    İlk olarak konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Bolu’nun turizm alanında bir marka haline gelebilmesi için kollama ve kullanım dengesi içerisinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde hep beraber çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Bolu’nun tabiat turizmi çeşitliliğinin artırılmasına yönelik başlatmış olduğumuz bu çalıştayımızın Bolu ilimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

    Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu’da çok özel bir coğrafya olduğu için biz Bolu’ya Tabiatın Kalbi diyoruz. Böyle özel bir coğrafya, coğrafyasıyla uyumlu bir kenti de yavaş yavaş inşa edildiğini bilmenizi isterim” diyerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Yılmaz “Düzenlenen çalıştaya katılımları için, Bolu’ya verdikleri destekleri için, gelecek planlamasını beraber yapma konusundaki heyecanları dolayısıyla başta Sayın Bakanımız olmak üzere, tabi bizim asıl başımız Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Genel Müdürümüze şükranlarımı ifade ediyor, bu çalıştayın dünyanın en güzel kenti olan Bolu’muza hayırlar getirmesini temenni ediyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

    Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun destekleriyle Bolu’da yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler veren Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, çalıştayın önemi hakkında ve Bolu’nun daha nitelikli turizm imkanlarına kavuşmasını istediklerini belirterek; “Ben şahsım ve Bolu halkı adına Sayın Bakanımıza ve tüm teşkilatına ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum, Bu çalıştayın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

    Bolu Valisi Aydın Baruş ise yaptığı konuşmasında Bolu hakkında katılımcılara bilgiler vererek, “ Bolu; gerek Tabiat Turizminde gerekse diğer Turizm alanlarında sahip olduğu potansiyeliyle bugün ülkemizin önemli ziyaret ve konaklama alanlarından biri haline gelmiştir. Turizm İşletme Belgeli Tesislerimizin konaklama sayısı itibarıyla bugün Türkiye’de 20’nci sıradayız. Hedefimiz konaklama sayısında ilk 10’a girmektir. Turizm İşletme Belgeli tesislerin yıllık ortalama doluluk oranı % 46 düzeyine olup Bolu bu konuda Türkiye’de 5’inci sırada yer almaktadır. Bu konudaki hedefimiz de ilk 3 sıraya yerleşmektir” ifadelerine yer verdi.

    Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Bolu’ya gelen turist sayısını 400 binlerden 1,5 milyona çıkarttıklarını belirtirken Bolu’ya en azından 5 milyon turistin gelmesi gerekir. Çünkü Bolu müstesna bir yer, müstesna bir şehir. Ankara’ya 1,5 saat mesafede, İstanbul’a 2-2,5 saat mesafede. Yani 20 milyon nüfusun tam ortasında. Ayrıca yurt dışından da çok ciddi bir potansiyeli buraya çekme ihtimali var. Bu yüzden Bolu’nun bahtı açık. Türkiye tabiat turizmi açısından çok önemli bir potansiyele sahip. Ben dünyada birçok ülkeyi gezdim. O açıdan gerçekten Türkiye dünyanın en güzel cenneti diyebilirim. Memleketimizin, vatanımızın kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Tabiat güzellikleri ve zenginlikleri açısından Türkiye dünyada bir numara ama bizim bunu değerlendirmemiz lazım.” ifadelerine yer verdi.

    Açılış konuşmaları ardından çalıştaya katılan akademisyenler, bakanlık yetkilileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve sektör temsilcilerinin katılımlarıyla Bolu turizminin geliştirilmesine yönelik çalışma grupları oluşturuldu. Bu gruplar; Turizmde teşkilatlanma yönetimi ve turizm faaliyetlerinin uygulama alanlarına ulaşım ve erişilebilirlik, spor turizminin tabiat turizm uygulama alanlarında geliştirilmesi, sağlık turizminin geliştirilmesi, inanç ve kültür turizminin geliştirilmesi, gastronomi ve ekoturizmin geliştirilmesi,  tabiat turizm faaliyetlerinde markalaşma ve tanıtım, tabiata dayalı açık alan aktiviteleri, macera ve av turizminin geliştirilmesi şeklinde oldu. Bu grupların çalışmaları sonunda grup temsilcileri yapılan çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

    2-3 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılan “Tabiatın Kalbi Bolu Çalıştayı” programı çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

     

    Önceki İçerikAİBÜ’de Bahar Şenlikleri Başladı
    Sonraki İçerikSeben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni