Springer Nature Veri Tabanı Online Kullanıcı Eğitimi

Değerli Kullanıcılarımız,

Springer Nature veri tabanı tarafından “Publishing with Impact and a Route to Open Access” başlığı altında online kullanıcı eğitimi düzenlenecektir.

Webinar/ Publishing with Impact and a Route to Open Access

• Tarih: 23 Kasım 2021
    • Saat: 14:00-15:00 (Türkiye Saati)

Kayıt linki için TIKLAYINIZ.

Konuşmacılar

• Nathalie Jacobs, Executive editor, Springer Nature
    • Christopher Pym, Senior Institutional Engagement Manager, Springer Nature

Günümüzün araştırma ortamında Açık Bilim ve Açık Erişim (OA) her zamankinden daha önemli ve yazarların etkili yayını nasıl yapacaklarını bilmeleri oldukça kritik hale gelmiştir.

Bir saatlik web semineri sırasında, Senior Institutional Engagement Manager, Christopher Pym ile Springer Nature’ın araştırmacılara, kurumlara ve onların fon sağlayıcılarına dergiler, kitaplar ve araştırma verilerinin paylaşılması için ne gibi OA seçenekleri sunduğu keşfedilecektir. Amaç (OA) yayıncılık ve açık araştırma tekniklerinin benimsenmesini hızlandırmaktır.

Birçok fon sağlayıcı ve kurum, bağlı araştırmacılar için AE yayınlama maliyetlerini karşılamaktadır, bu da aşağıdakilere yardımcı olur:

• Araştırma çıktılarının görünürlüğünü artırmak.
    • Araştırmanın dünya çapındaki diğer araştırmacılara erişim oranını artırmak
    • Atıf oranlarını artırmak.
    • İçeriğin dünya üzerindeki herkese erişimini sağlamak.
    • Şeffaflık yaratmak.

Ayrıca Springer Nature’ın Executive Editor’ü Nathalie Jacobs etkili bilimsel bir makale yayınlamak istendiğinde araştırmacıların nelere dikkat etmesi gerektiği noktalarını açıklayacaktır.

Hakemli dergilerde yayın yapmak, araştırmacıların ve bilim adamlarının kariyerlerinin önemli bir parçasıdır, bu nedenle bu oturum, araştırmacıların makalelerini yayınlamalarına yardımcı olmaya, etki ve görünürlüklerini artırmayı hedeflemektedir.

Detaylı bilgi için, https://kddb.ibu.edu.tr/component/k2/itemlist/category/123-duyurular

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Önceki İçerikAlişarlı’dan Deprem İçin Geçmiş Olsun Mesajı
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Mustafa Erdoğan’ın Babasının Vefatı)