Spor Bilimleri Fakültesi’nde Özel Yetenek Sınavları Yapılıyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi’nde Özel Yetenek Sınavları başladı. 23-29 Ağustos 2021 tarihleri arasında, fakültenin açık spor sahasında gerçekleştirilen sınavlara, 19’u milli sporcu toplam 213 kadın aday ve 29’u milli sporcu toplam 622 erkek aday katılıyor.

Sınavlarda adaylar, öz geçmişleri ve 400 metre koşuda elde ettikleri dereceyle değerlendirilecekler. Koşu testi, her gün 08.30-17.00 saatleri arasında yapılıyor.  Kadın adaylar, 23 Ağustos 2021 tarihinde, her biri 15’er adaydan oluşan 14 grupta; erkek adaylar ise, 23-29 Ağustos 2021 tarihleri arasında, her biri 15’er adaydan oluşan 41 grupta mücadele edecekler.

Özel Yetenek Sınavlarında Covid-19 Tedbirleri Uygulandı

Özel Yetenek Sınavlarında, Covid-19 tedbirleri uygulanıyor. Bu kapsamda adayların, birinci derece yakınları olmak koşuluyla en fazla 2 kişi ile sınava gelmelerine izin verildi. Hem adayların, hem yakınlarının HES kodu olması zorunlu tutuldu; HES kodu olmayan adaylar, sınava alınmıyor.

Sınav öncesinde, sınav esnasında ve sınav sonrasında adayların, yakınlarının ve görevlilerin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları zorunlu tutuldu.  Adaylar sadece, sınava girmek için kendilerine belirtilen gün ve saatte kampüse alınıyorlar. İsteyen adayların, sadece 400 metre koşu testinde maskelerini çıkarmalarına izin verildi.

Sınav sonuçlarına göre; Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği Bölümlerine, ikinci öğretimler de dahil olmak üzere toplam 200 öğrenci alınacak.

Önceki İçerikBAİBÜ Akademik ve İdari Personelinden Rektör Alişarlı’ya Taziye Ziyareti
    Sonraki İçerikTemel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Hk. Önemli Duyuru