Sosyal Bilimler Enstitüsü Güz Dönemi Lisansüstü Eğitim Kontenjanları ve Adaylarda Aranacak Koşullar

ADAYLARIN DİKKATİNE!!!!

Başvurular ONLINE yapılacaktır. Yapılan başvurularının geçerli sayılabilmesi için online başvuru esnasında istenilen bilgi ve belgelerin mutlaka eksiksiz, hatasız ve doğru bir şekilde ve istenilen formatta sisteme girilmesi/yüklenmesi gerekmektedir. Ayrıca adaylar aşağıda listeli başvuru belgelerinin onaylı birer örneğini ve imzalı “Aday Başvuru Formu”nu dosya içerisinde eksiksiz bir şekilde, bilim sınavı esnasında anabilim dalı başkanlığına teslim etmekle yükümlüdürler. Belgelerini tam olarak teslim etmeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Kontenjanlar ve Başvuru Koşulları için tıklayınız…..

2019-2020 GÜZ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM SINAV ve KAYIT TAKVİMİ
    24 Haziran – 5 Temmuz 2019 Lisansüstü programlara giriş için başvurular
    01-05 Temmuz 2019 Kurum içi ve kurum dışı yatay geçiş başvuruları
    9 Temmuz 2019 Lisansüstü programlara giriş için yabancı dil sınavı
    11 Temmuz 2019 Lisansüstü programlara giriş için bilim sınavı
    22-26 Temmuz 2019 Lisansüstü programlara kayıt hakkı kazanan öğrencilerinin ve kurum içi – kurum dışı yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerin kesin kayıtları (KAYITLAR ŞAHSEN YAPILACAKTIR)

Dosya İçinde Yer Alması Gereken Belgeler

1. İmzalı “Aday Başvuru Formu”
    2. Yüksek lisans başvuruları için adayların lisans mezuniyet belgesi veya diploma, doktora başvuruları için lisans ve yüksek lisans mezuniyet belgesi veya diploma,
    3. Yüksek lisans başvuruları için lisans, doktora başvuruları için lisans ve yüksek lisans not dökümü (transkript)
    4. ALES/GRE sonuç belgesi, (ALES açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir.)
    5. Yabancı dil belgesi (yüksek lisans için varsa, doktora için zorunlu),
    6. Bir adet renkli vesikalık fotoğraf (4,5×6) (son 6 ayda çekilmiş olmalıdır),
    7. Fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, oturma izin belgesi, pasaport,)
    8. Diploma ve/veya transkript ASLINI vermeyiniz, kaybolması halinde sorumluluk adaya ait olacaktır. Evrakların aslı kayıt esnasında istenmektedir.

İletişim Telefonları :  0 374 254 10 00 / Dahili : 1484 – 1494

Not: Başvuru linki 24 Haziran 2019 tarihinde erişime açılacaktır.

Başvuru linki : http://ebsis.ibu.edu.tr

Sosyal Bilimler Enstitusü Web Sitesi

Önceki İçerikÖğretim Elemanı Nihai Değerlendirme Sonuçları
    Sonraki İçerikÜniversitemiz Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Elemanı Nazife Pembecioğlu’nun annesi Müzeyyen Gökmen Vefat Etmiştir.