Somalı Öğrenciler, 23 Nisan’da, AİBÜ’nün Konuğu Oldu

Manisa’nın Soma ilçesinde öğrenim gören 41 öğrenci, 23 Nisan’da Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ni (AİBÜ) ziyaret ederek, geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen 3. Geleneksel Bilim Şenliği’ni gezdi.

Soma’da Çocuk Gelişim Merkezi’nin destekleriyle eğitim hayatlarına devam eden 41 öğrenci, AİBÜ Öğrenci Konseyi’nin yürüttüğü “Soma’nın Geleceği Aydınlık” projesi kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Bolu’ya geldi. 3 gün boyunca Bolu’da çeşitli etkinliklere katılan Somalı öğrenciler, AİBÜ Gölköy Kampüsü’nü ziyaret etti ve Bilim Şenliği’ni gezdi.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun tarafından karşılanan öğrenciler, Rektör Coşkun’la sohbet etti ve Anıt Logoda hatıra fotoğrafı çektirdi. Rektör Coşkun, “23 Nisan gibi bir günde sizleri üniversitemizde ağırlamaktan çok mutluyuz. Ben öncelikle, bu ülke için çalışırken hayatlarını kaybeden akrabalarınıza Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için çalışırken canlarını verdiler. Sizleri de bizlere emanet ettiler. Sevinciniz bizim sevincimiz, acınız bizim acımızdır.” diye konuştu.

Somalı öğrenciler, öğle yemeği ikrâmının ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar ve AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı ile birlikte Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Bilim Şenliği’ni gezerek, stantlarda yapılan deneyleri ilgiyle izlediler. Etkinliğin sonunda öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirerek üniversiteden ayrıldılar.

Önceki İçerikMudurnu Süreyya Astarcı MYO’dan Tanıtım Günleri…
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı