Seramik Bölümü’nden 10’uncu Yıla Özel Atölye Etkinlikleri ve Sergi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nün kuruluşunun 10’uncu yıldönümü nedeniyle atölye etkinlikleri gerçekleştirildi.

10 Mart 2010 tarihinde kurulan ve bu yıl 6’ncı mezunlarını verecek olan Seramik Bölümü’nün 10’uncu kuruluş yıldönümü, öğrencilere ve sanatseverlere açık 8 atölye çalışmasıyla kutlandı.

Doç. Melahat Altundağ “Seramik Sırları”, Doç. Perihan Şan Aslan “Seramik Yüzeylerde Fotokopi ile Transfer Baskı Tekniği”, Dr. Öğr. Üyesi Senem Aker Ensari “Alternatif Seramik Pişirimi ‘Raku’ ”, Dr. Öğr. Üyesi Şafak Çetin Özkan “Temel Çamur Tornası”, Dr. Öğr. Üyesi Gülten Kurt “Alevde Cam Şekillendirme”, Öğr. Gör. Mustafa Ural “Endüstriyel Seramik Atölyesi” ve Arş. Gör. Dr. Emre Can “Üç Boyutlu Seramik Yazıcılar” başlıklı atölye çalışmaları gerçekleştirdiler. Çalışmalarda, seramik malzeme, yapım teknikleri ve üretim süreci hakkında bilgiler de verildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gün boyunca süren etkinliklere, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Etkinlikler kapsamında, Seramik Bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan Arkeolojik İmge sergisi açıldı. Açılışa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yavuz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Önceki İçerikKütüphane Kullanımı Hakkında Duyuru
    Sonraki İçerikBAİBÜ’de “Bağımsızlığımız ve İstiklal Marşı” Konferansı