“Şehitlerimize ve Şehit Yakınlarına Sahip Çıkmalıyız”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), Iğdır’da terör örgütünün haince gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonucu şehit düşen Yaşar Doğançay’ın, Bolu Dörtdivan ilçesindeki ailesini ziyaret etti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Senatosunu temsilen yapılan ziyarete Rektör Prof.Dr.Hayri Coşkun, AİBÜ Senatosu adına beraberinde AİBÜ Yönetim Kurulu Üyeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Zorba, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimooğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu ve Mengen Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Nihal Doğan katıldı.

İlk olarak Dörtdivan Kaymakamlığını ziyaret eden ve burada Kaymakam Akın Karagöz ile bir süre görüşen AİBÜ Heyeti, daha sonra şehidimizin Dörtdivan ilçesi Cemaller Köyündeki babaocağına geçti.

Şehit Yaşar Doğançay’ın babası Yaşar Doğançay ve aileye bir kez daha taziyelerini ileten Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, “Şehidimizi unutmamak, ailesi ve yakınlarına sahip çıkmak bizim görevimiz. Ben tekrar başınız sağolsun, milletimizin başı sağolsun diyorum. Bizler emrinizdeyiz. Yaşar, şehit olana kadar sizin evladınızdı, şehit olduktan sonra bu milletin evladı oldu” diye konuştu.

Şehit polisimiz Yaşar Doğançay’ın, annesi ve eşine de taziyelerini ileten AİBÜ Heyeti,  Şehit Doğançay’ın oğulları, 2,5 yaşındaki Ömer Hilmi ve 6 aylık Ahmet Furkan ile de yakından ilgilendi.

Allah’tan tekrar bu tür olayların yaşanmaması temennisinde bulunan AİBÜ Heyeti daha sonra şehidimizin babaocağından ayrıldı.

Önceki İçerikYDS ve PRE-YDS Hazırlık Kursları Duyurusu
    Sonraki İçerikSağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kısmi Zamanlı Öğrenci İlanı