Seben İzzet Baysal MYO’ya Bilgisayar Laboratuvarı Açıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu’nda Bolu Kalkınma  Vakfı’nın desteğiyle yaptırılan ve 40 bilgisayarın yer aldığı bilgisayar laboratuvarı, düzenlenen bir programla açıldı. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Bölümü’nde eğitim gören 76 öğrencinin yararlanacağı laboratuvarın açılışına; Gümrük ve Ticaret eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AİBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Gencer, Seben protokolü, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ile mütevelli heyeti üyeleri, Bolu Kalkınma Vakfı Başkanı Sabahattin Eratalar ile öğrenciler, öğretim elemanları ve Sebenliler katıldı.

Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Gencer, eğitime yapılan yatırımın uzun vadeli bir yatırım olduğuna işaret ederek, “Bu anlamda burada yapılan yatırım çok büyük bir hizmet. Her zaman söylüyoruz ki Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi, ancak bu şekilde mümkün olacak. Kat etmemiz gereken çok yol var, çok çalışmamız gerekiyor. Bu hayrın yapılmasında başta Bolu Kalkınma Vakfı Başkanı Sabahattin Eratalar olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum.” diye konuştu.

Prof. Dr. Gencer, Üniversitemizin kurucusu merhum İzzet Baysal’ın ilimizde yapılan yatırımlara öncülük ettiğini, pek çok hayırsevere örnek olduğunu hatırlatarak, Baysal’ı aramızdan ayrılışının 15’inci yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle yad etti.

‘Çok Güzel Bir Hayır Yaptılar’

İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ise yaptığı konuşmada, Bolu Kalkınma  Vakfı’nın İzzet Baysal Vakfı’na devredilmeden önce Üniversitemize 40 bilgisayar armağan ederek çok güzel bir hayır yaptığını anlatarak, bu hayırdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gümrük ve Ticaret eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise, meslek yüksekokulunun temelinin atıldığı günde Seben’de olduğunu ve o günden bu yana güzel bir hayır olayına yeniden şahitlik etmenin sevincini yaşadığını belirterek, Ahmet Baysal ve Sabahattin Eratalar ile vakıf üyelerine ve bilgisayarların satın alındığı Akademi Bilgisayar’dan Bülent Oturak ile emeği geçen herkese teşekkür etti. Metin, Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu’nun yetiştirdiği öğrencilerle ilçeye çok önemli değerler katacağına inandığını ifade ederek, Seben’in önümüzdeki yıllarda meslek yüksekokulunun yaratacağı katma değerden faydalanacağını da sözlerine ekledi.

Laboratuvarda 40 Bilgisayar Yer Alıyor

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ise, ilçenin bu yatırımlar ve hayırlar sayesinde daha da güzelleşeceğini belirterek, Ahmet Baysal ve Sabahattin Eratalar’a teşekkür etti; merhum İzzet Baysal’ı ise bir kez daha şükran ve minnetle andı.

Konuşmaların ardından Bolu Kalkınma Vakfı Başkanı Sabahattin Eratalar’a protokol tarafından plaket takdim edildi ve 40 bilgisayarın yer aldığı laboratuvar kurdele kesilerek açıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri, bilgisayar laboratuvarındaki öğrencilerle sohbet ettiler. Programın sonunda AİBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Gencer ve İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ile mütevelli heyeti üyeleri Seben’de inşaatı devam eden öğrenci yurdunu gezdiler.

Önceki İçerikBSMMMO’dan Rektör Coşkun’a Ziyaret…
    Sonraki İçerikAramızdan Ayrılışının 15. Yılında Özlemle Andık