BAİBÜ, Bölgesel Kalkınmaya Verdiği Desteğe Devam Ediyor

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Bolu Koordinatörü Tolga Kaya, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret ettiler.

Görüşmede, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, deri ürünlerinden helal jelatin üretimi için, Gerede Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde Mesleki Eğitim Merkezi kurulmasına ilişkin üniversitemizle yapılacak iş birliğinin detayları konusunda ön mutabakat sağlandı.

Gerede’de İstihdama Katkı Sağlanacak

Üniversite-sanayi iş birliği açısından güzel bir örnek teşkil eden proje kapsamında, eğitim programları ve çalışmalarla, Gerede’de istihdama katkı sağlanması hedefleniyor.

Ziyarette ayrıca, projenin uygulama aşamalarında, Üniversitemiz İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün, reklam ve pazarlama alanlarında, Gerede deri sanayi ile iş birliği imkânları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, SOGEP kapsamında hayata geçirilecek helal jelatin üretiminin, yerli ve milli ülke ekonomisi ve istihdama getireceği faydalara vurgu yaparak, Üniversitemizin, bu örnek proje gibi, ülkemizin ve milletimizin menfaatlerine yönelik çalışmalarda yer almaya devam edeceğini söyledi; projenin paydaşlarından biri olmamızdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Önceki İçerikBerat Kandili Mesajı
    Sonraki İçerikBolu Müftüsü Orhan Genç’ten Rektör Alişarlı’ya Veda Ziyareti