Sağlık Bilimlerinde Kariyer Sempozyumu Hemşirelik Programı Gerçekleştirildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Sağlık Bilimlerinde Kariyer Sempozyumu Hemşirelik Programı” BAİBÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım, Prof. Dr. Yasemin Yıldırım Usta, akademisyenlerin yanı sıra öğrenciler katıldı. Programın sabah bölümünde Memorial Hastanesi, Çağsu Hastanesi, Vehbi Koç Vakfı Sağlık kuruluşları ve Acıbadem Sağlık Grubu yetkilileri kurumları hakkında bilgi verdi.

Programın öğleden sonra olan bölümünde ise akademisyenler kariyer planlaması ile ilgili bilgiler verdi.

Programda açılış konuşmasını BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Kariyer Planlama Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Arzu Akman Yılmaz yaptı. Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Akman Yılmaz, kariyer planlamasının önemine değindi. Kariyer sempozyumunun 2016 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirildiğini ifade eden Akman Yılmaz, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Akman Yılmaz’ın sözlerini bitirmesinin ardından sahneye gelen BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Prof. Dr. Yasemin Yıldırım Usta katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Sempozyumun düzenlenme amacından bahseden Yıldırım Usta, öğrencilere kariyerlerinde başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.

Yıldırım Usta’nın sözlerini noktalamasının ardından kürsüye gelen BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Kariyer planlamasının öneminden bahseden Yıldırım, öğrencilere kariyerlerinde başarılar dileyip sempozyumun düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Yıldırım’ın konuşmasını bitirmesinin ardından ‘kariyer ve kariyer planlama’ konusunda sunum yapmak için sahneye gelen BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Saadet Erdem katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde kariyer planlaması ile ilgili 14 hafta süren dersin olduğunu ifade eden Erdem, kariyer planlaması ile ilgili neler yapılabileceğinden bahsetti. Kariyer kelimesinin tanımlarını aktaran Erdem, kariyeri etkileyen içsel ve dışsal faktörlere değindi. Kariyer planlamasında niteliklerin geliştirilmesi ve artırılmasının önemini vurgulayan Erdem, BAİBÜ Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin faaliyetlerini aktardı. Kariyer planlama ve kendini geliştirmenin yollarını anlatan Erdem, öğrencilere kariyerlerinde başarılar dileyerek sunumunu bitirdi. Sunumun bitiminden sonra BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım, BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Saadet Erdem’e teşekkür belgesi verdi.

Erdem’in ardından ‘Hemşirelikte Kariyer Olanakları’ konulu sunum yapmak için kürsüye gelen BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ganime Esra Soysal katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Hemşirelerin çalışma alanlarından bahseden Soysal, branşlaşmanın önemine değindi. Hemşirelerin kendi içindeki hiyerarşisini aktaran Soysal, hemşirelikle ilgili kursları ve bu kursların faydalarını anlattı. Akademik kariyer yapmak isteyenlere yapılması gerekenlerden söz eden Soysal, öğrencilere kariyerlerinde başarılar dileyerek sunumunu bitirdi. Sunumun ardından BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Doç. Dr. Nevin Çıtak Bilgin, BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ganime Esra Soysal’a teşekkür belgesi verdi.

Soysal’ın ardından BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Arzu İlçe ‘Hemşirelikte inovasyon’ konulu sunumu yapmak için sahneye geldi. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan İlçe, inovasyonun tanımını yaptı. Hemşirelikte inovasyonun yeri ve öneminden bahsederek çeşitli inovatif ürünlere dair örnekler verdi. İnovasyonun hemşireliğin doğasında var olduğunu belirten İlçe, öğrencilere kariyerlerinde başarılar dileyerek sunumunu bitirdi. Sunumun ardından BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tayfur BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Arzu İlçe’ye teşekkür belgesi verdi

İlçe’nin ardından ‘Rehabilitasyon Hemşireliği’ konulu sunumu yapmak için sahneye gelen BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Araş. Gör. Elif Gençer Şendur katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Rehabilitasyon hemşireliğinin tanımından, alanından ve tarihçesinden bahseden Gençer Şendur, rehabilitasyon hemşirelerinin çalışma alanlarından söz etti. Rehabilitasyon hemşirelerinin görevlerine dair bilgi veren Gençer Şendur, öğrencilere kariyerlerinde başarılar dileyerek sunumunu bitirdi. Sunumun ardından BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Prof. Dr. Yasemin Yıldırım Usta BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Araş. Gör. Elif Gençer Şendur’a teşekkür belgesi verdi.

Gençer Şendur’un ardından sahneye gelen Türk-Sağlık SEN Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Kendi kariyer aşamaları ve bu aşamalarda yaşadıklarına dair tecrübelerini aktaran Özübek, öğrencilere kariyerlerinde başarılar dileyerek sözlerini noktaladı. Özübek’in sözlerini bitirmesinin ardından BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Arzu İlçe, Türk-Sağlık SEN Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek’e teşekkür belgesi vermesiyle program sona erdi.

Önceki İçerikÖğrencilerimizin İhtiyaçlarına Tek Uygulamayla Çözüm
    Sonraki İçerikProf. Dr. İbrahim Kürtül ve Uluslararası Öğrenciler Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti