Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Mezuniyet Törenine Katıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Seramik Bölümleri mezuniyet töreni ve mezuniyet sergisi gerçekleştirildi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda düzenlenen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu, Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hakkı Engin Giderer, Seramik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Melahat Altundağ, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu, öğrencilerin mezuniyet sevincini paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, özetle “Sizler şu anda yaşamınızda çok önemli bir dönüm noktasındasınız, yaşamınızı yeniden şekillendireceğiniz bir dönemde bulunmaktasınız. 4 yıl boyunca Resim ve Seramik alanlarında eğitim aldınız. Geleceği şekillendirmek kolay değildir. Geçmişten edindiklerimizi bilgiyle, vicdanla, akılla ve ahlâkla biçimlendirmeyi gerektirir. Önünüzde sizleri bekleyen zorlu yıllar olacak. Çok çeşitli meslek seçenekleri sizleri bekliyor. Ben bu zorlu yolda hepinize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Erol Ayaz ise yaptığı konuşmada, 27 yıl önce üniversiteden mezun olduğunda sevinç, hüzün ve korku duygularını bir arada yaşadığını belirterek, özetle “Sizler de şu anda muhtemelen aynı duyguları yaşıyorsunuzdur. Dünyanın en güzel mesleklerinden biri öğrenciliktir. Bunu fakülte bitip diplomanızı aldıktan sonra öğrenci kimliğinizi teslim edince anlayacaksınız. Üniversite, hiçbir öğrenciye iş garantisi vermez. Sizlere bir yetkinlik verir. Dolayısıyla sizlere bir patika yol açıyoruz bizler. O patika yolu döşemek sizlere ait. Yarın hepiniz hayata atılacaksınız. Diploma tek başına yeterli olmuyor. İş yaşamında da tecrübeye ihtiyacınız olacak, bunu çok da iş seçmeden edinmeye çalışmanızı öneririm. Kendinize, ailenize ve ülkemize karşı sorumluluğunuz var. Bu sorumluluk bilinciyle hareket edin, zorluklar sizi yıldırmasın, vazgeçmeyin. Hayattan aşırı bir beklentiniz olmasın. Beklentinizi asgaride tutun, ama gayretiniz zirvede olsun.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından tören, toplu fotoğraf çekimi ve kep fırlatılmasıyla sona erdi. Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda ise, Resim ve Seramik Bölümü öğrencilerimizin 4 yıllık emekle ürettikleri eserlerinin yer aldığı Mezuniyet Sergisi açıldı.

Önceki İçerikAİBÜ Öğrencilerinden İsrail Protestosu…
    Sonraki İçerikUluslararası Öğrencilerimiz Mezun Oldular