Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Bir milletin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan ilerlemesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Bu hedefe ulaşmada en büyük fedakarlığı gösteren öğretmenlerimiz çok büyük bir görev üstlenmektedir. Öğretmen; bir eğitimci, bir rehber, bir mimar, bir sanatkârdır. Rehberliği ile sadece öğrencilerine değil bu ülkenin geleceğine şekil vermektedirler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi, “Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır.”

Kültür ve medeniyetimizde öğretmenlerimiz, anne babalarımız kadar değerli ve onlar kadar azizdir. Şüphesiz öğretmenlerimize atfettiğimiz bu değer, İlmin kapısı olarak adlandırılan Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözünde de en müstesna şekilde tebarüz etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyor, geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI

Rektör

Önceki İçerikDiş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme Töreni Yapıldı.
    Sonraki İçerik24 Kasım Öğretmenler Günü Sergisi