Rektör Coşkun’dan Öğrencilere Altın Tavsiyeler…

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu’nda bu yıl yabancı dil zorunluluğu olan bölümlere yerleşmeye hak kazanan öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi. Kongre Merkezi Bordo salonda düzenlenen programa, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, Yabancı Diller YO Müdürü Doç. Dr. Hasan Birol Yalçın ile öğretim elemanları ve yeni öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, 2015-2016 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek, “Bu üniversiteyi seçerek isabetli bir tercih yaptığınızı söylemek istiyorum. Ankara ve İstanbul arasında böyle güzel bir coğrafyada, doğasıyla, doğal güzellikleriyle  güzel bir ortam sunan üniversitemizde eğitim öğretim ayrıcalığını hissedeceksiniz. Hepinizi tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmasında öğrencilere hayata dair önerilerde bulunan Rektör Coşkun, ailelerine, vatanımıza ve milletimize hayırlı işler yapabilmeleri için kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerektiğinin altını çizerek, özetle, “Her insan hür irade ve fikirlere sahiptir ama aklınızı başkalarının yönetmesine asla izin vermeyin. Unutmayın, bunun sonucu her zaman hüsranla biter. Zamanınızı boşa harcamayın, sağlığınızın kıymetini bilin. Güvenilir ve cesur olun, yalan söylemeyin. Rehavete kapılmayın, planlı ve programlı çalışın. Atalarımız ‘Beşikten mezara kadar ilim’ demişler, Avrupalılarda ‘Hayat boyu öğrenme’ diyor. Çalışmaya ve öğrenmeye hep devam edin. Altından kalkamayacağınız hiçbir iş olmaz.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Yabancı Diller YO Müdürü Doç. Dr. Hasan Birol Yalçın, ‘Üniversiteli Olmak’ konulu ilk dersi verdi. AİBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yetişkin eğitiminde Bolu’daki en iyi kadroya sahip olduğunun altını çizen Yalçın, okulun bu yıl da her açıdan eğitim öğretime hazır olduğunu söyledi. Oryantasyon programı bölüm başkanlarının sunumlarıyla sona erdi.

Önceki İçerikGörevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Duyurusu
    Sonraki İçerikUzaktan Eğitim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı