Rektör Coşkun, Bolu MYO Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Meslek Yüksekokulu Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Rektör Coşkun’un yanı sıra Bolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Lök ve akademisyenler katıldı.

Rektör Coşkun, toplantının açılışında yaptığı konuşmasına, 2016-2017 Akademik Yılı’nın üniversitemizde görev yapan tüm personel ve öğrencilerimize hayırlı olmasını dileyerek başladı. Ülkemizin 15 Temmuz’da travmatik bir darbe kalkışması yaşadığını ve milletçe bu kalkışmaya dur diyecek güce ve potansiyele sahip olduğumuzu tüm Dünya’nın gördüğünü ifade eden Coşkun, “Ülke olarak bizi terörle terbiye etmeye kalkışan bu şer güçlerin, karanlık güçlerin emellerine ulaşmak için durmayacağını biliyoruz. Bu bitmeyecektir, 1000 yıldır bu topraklardayız ve 1000 yıldır bitmiyor. Gelecekte de bu türden operasyonlar birtakım şer güçleri tarafından planlanacaktır ama her zaman karşılarında büyük Türk Milletini bulacaklardır. Yeter ki biz her zaman dik duralım, çok çalışalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım.” diye konuştu.

Ülkemizin bu tür travmaları tekrar yaşamaması için akademisyenlere önemli görevler düştüğünün altını çizen Coşkun, özetle “Öğrencilerimize illegal örgütlere ve terör örgütlerine karşı her zaman uyanık olmaları gerektiğini öğütlemek zorundayız. Gençlerimiz ülkemizi her yönüyle çok iyi tanımalı, çok çalışmalı ve çok okumalı. Hepimizin bağlı olması gereken yegâne organizasyon devlettir. Devletimiz, geçmişten günümüze gelen büyük bir değerimiz, kültürümüz, olmazsa olmazımızdır. Böylece inşallah öğrencilerimizin şimdi ve gelecekte birtakım yanlış yollara sapmalarını da önlemiş oluruz.” ifadelerini kullandı. Coşkun, akademisyenlerden derslerini etkin bir şekilde yürüterek eğitimin kalitesini arttırmalarını, gençlerimizi, toplumumuzun ve devletimizin de beklediği gibi çok iyi yetiştirmemiz gerektiğini sözlerine ekledi.

Akademik Kurul Toplantısı, akademisyenlerin soru ve görüşlerini dile getirmeleri ve değerlendirmenin ardından sona erdi.

Önceki İçerikSağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kısmi Zamanlı Öğrenci İlanı
    Sonraki İçerikAİBÜ Öğrenci Yurtları Yedek Listeleri Hk. Duyuru