Rektör Coşkun, 5 Dalda Ödül Alan Aşçı Adaylarını Kutladı

    Aşçılık Yarışmasında ‘En İyi Üniversite’ Ödülü AİBÜ’ye
    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu 1’inci Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonasında ‘En İyi Üniversite’ ödülü ile birlikte 5 dalda ödül alan AİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencilerini kutlayarak, kendilerine teşekkür belgesi verdi.
    AİBÜ Mengen MYO Aşçılık programı öğrencileri ile Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri pek çok yarışmadan olduğu gibi Bolu 1’inci Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonasından da ödüllerle dönerek Üniversitemizin gururu oldular.
    Aşçılar ve Pastacılar Federasyonuna bağlı Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (YEPAD) tarafından Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle 14-15 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen 1’inci Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonasında 9 üniversiteyle kıyasıya yarışan AİBÜ öğrencileri, En İyi Üniversite başta olmak üzere 5 kategoride ödül almayı başardı.
    Ödül alan öğrencileri ağırlayan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, öğrencileri kutlayarak teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verdi. Ziyarete Mengen MYO Müdürü Doç. Dr. Nihal Doğan, Öğretim Görevlileri Ali Kemal Kemer ve Fuat Bayram ile Mengen MYO’ya maddi ve manevi katkı sağlayan Öztiryakiler’den Emin Aksoy ve öğrenciler katıldı. Rektör Coşkun, Mengen MYO’ya katkılarından dolayı Tahsin Öztiryaki adına Emin Aksoy’a teşekkür plaketi takdim etti. Ardından Üniversitemizi başarıyla temsil eden öğrencilerimize teşekkür belgelerini verdi.
    Bolu 1’inci Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonası
    Yarışmada, Mengen MYO öğrencileri Ethem Can Sassin, Aykut Kalincik, Sercan Özarslan ve Semih Yay ‘En İyi Üniversite’ kategorisinde birinci oldular. Tavuk Yemeği kategorisinde Sercan Özarslan bronz madalya, Yusuf İslam Yurday ise Merit ödülü aldı. Aykut Kalincik Kuzu Ana Yemek kategorisinde, Semih Yay ise Yöresel Ana Yemek kategorisinde gümüş madalya kazandılar. Taze Makarna kategorisinde ise gümüş madalya alan Ethem Can Sassin, bu kategoride altın madalya kazanan olmadığı için klasman birincisi oldu. Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencisi Ebru Yanık ise aynı kategoride bronz madalya almayı başardı. 2 gün süren yarışmada öğretim görevlileri Ali Kemal Kemer, Fuat Bayram, Berker Çiftçi ve Abdullah Sümmen de öğrencilere destek oldular.

    Önceki İçerikAİBÜ Öğrencileri Mısır’daki İdam Kararlarına Duyarsız Kalmadı
    Sonraki İçerikErasmus Oryantasyon Programı