Rektör Alişarlı’dan, 5 Mart İzzet Baysal’ı Anma Günü Mesajı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve İzzet Baysal Vakfı’nın kurucusu, ismi Bolu’yla özdeşleşmiş değerli hayırsever İzzet Baysal’ı, aramızdan ayrılışının 21’inci yıl dönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.

Her şehre nasip olmayan büyük hayırseverlerimizden, Bolu’nun babası merhum İzzet Baysal’ın hayırseverliği, vefatının üzerinden geçen yıllara rağmen halen bizlere örnek olmaya devam etmektedir. Bir şehrin tarihinde, hafızasında ve yediden yetmişe tüm halkın gönlünde yer edinmek, hayırlarla yâd edilmek, her insana nasip olmaz. Ne mutlu ki, bu güzelliklerin hepsi merhum İzzet Baysal’a nasip olmuştur.

Binlerce yıllık tarihimize baktığımızda, yaptıkları büyük hizmetlerle bu toprakların kaderini değiştiren kahramanlarımız hep olmuştur. Bu kahramanlarımızdan biri olan İzzet Baysal, atalarımızdan yadigâr vakıf geleneğimizi günümüze taşıyan en önemli temsilcilerden, vakıf insanlarından biridir.

Merhum İzzet Baysal’ın, vakıf geleneğimizle, Bolu’ya ve ülkemize yaptığı katkılar, kurduğu ve Bolululara emanet ettiği İzzet Baysal Vakfı aracılığı ile halen devam etmektedir. Bizler de Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesi olarak, İzzet Baysal’ın eserlerine sahip çıkmayı ve O’nu gelecek nesillere anlatmayı her daim kesintisiz sürdüreceğiz. Hayırseverliği ve örnek kişiliğiyle geleceğimizi aydınlatmaya devam eden İzzet Baysal’ın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkacağız.

Bu düşünce ve duygular içinde, merhum İzzet Baysal’a Allah’tan rahmet diliyor, kendisini bir kez daha saygı, şükran ve minnetle yâd ediyorum.

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı
    Rektör

Önceki İçerikŞehit Ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Aziz Milletimize Başsağlığı Mesajı
    Sonraki İçerikCumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin Üni-Veri ve Kamu-Veri Sonuçları BAİBÜ’de Değerlendirildi