Rektör Alişarlı, YÖKAK Çalıştayına Katıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından online düzenlenen “Dönüşen Dünyada Liderlik” temalı çalıştaya katıldı.

YÖKAK, rektörlerin liderlik yaklaşımlarına katkı sunulması ve güçlü bir kalite güvencesi sisteminin yapı taşları olan liderlik ve kalite güvencesi kültürünün içselleştirilmesinin sağlanması amacıyla bir çalıştay düzenledi. 21 Aralık 2020 Pazartesi günü, 09.00-16.00 saatleri arasında online gerçekleştirilen çalıştaya, yükseköğretim kurumlarından bazı rektörler katıldı.

Çalıştay, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın konuşmasıyla başladı. Çalıştayda; “VUCA Dünyasında Liderlik”, “Temel Kavramlar ve Liderlik”, “Kurum Kültürü ve Değerler” ile “Liderlik” başlıkları ele alındı. Rektörlerin aktif katılımlarıyla, bireysel ve grup temelli etkinlikler gerçekleştirildi.

Tipik Bir VUCA Dönemi Olan Kovid-19’da Liderlik Konusu Ele Alındı

Çalıştayda, tipik bir VUCA dönemi olarak ifade edilen Kovid-19 pandemisinde liderlik başlığı altında, “Küresel Eğilimler ve Tehditler, Sürekli Değişen Dünya ve VUCA” ve “Ekosistem” konularında sunumlar ile pandemi dönemi VUCA bileşenleri ve üniversite ekosisteminin değerlendirildiği etkinlikler yapıldı.

Temel Kavramlar ve Liderlik başlığı altında, “Paydaş Odaklılık, Stratejik Bakış ve Uygulama” ve “Fonksiyonel ve Süreç Bazlı Yapıların Temel Farkları, Değişim Yönetimi” sunumları ve etkinlikleri gerçekleştirildi.

Kurum Kültürü ve Değerler başlığı altında, “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, Kurum Kültürü, Liderlerden Beklenen Etik Tavır ve Söylem” konulu sunumun ardından test uygulaması yapıldı.

Liderlik başlığı altında ise, “Liderlik Davranışları, Liderlik Yaklaşımları, Liderlik Dinamiği, Liderlikte Koçluk ve Mentörlük Rolleri, Kriz Döneminde Liderlik, Güçlü Ekipler, Üniversite İçin Liderlik Modeli Örneği” sunumu ve “Liderlik Öncelikleri ve Pandemi” anketi düzenlendi.

Çalıştayın sonunda değerlendirme sonuçları çalıştaya katılan rektörlerle paylaşıldı. Çalıştay değerlendirme anketinin ardından online program sona erdi.

Önceki İçerikÖğrenci Toplulukları Duyurusu
    Sonraki İçerikCOVİD-19 Sonrası Turist Tercihlerindeki Yeni Eğilimler ve Destinasyon Yönetimi E-Paneli Düzenlendi