Rektör Alişarlı, “Uluslararası Öğrenci Buluşması” Etkinliğine Katıldı

Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrencilerin kendi kültürlerini tanıtmaları için Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından Bolu Kent Meydanı’nda “Uluslararası Öğrenci Buluşması” düzenlendi. Etkinliğin, ‘Onlarca Renk, Yüzlerce Kültür’ ve ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ sloganıyla Türkiye’de 11’incisi, Bolu’da ilki gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Türkiye Uluslararası Öğrenci Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat, Bolu Köroğlu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Seyit Ali Aydın, siyasi parti il başkanları, Kırgızistan ve Kazakistan’dan gelen misafir öğrenciler ve aileleri, uluslararası öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bolu Köroğlu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Seyit Ali Aydın, üyesi oldukları UDEF’in bu yıl 41 ülke ve 75 şehirde öğrenci buluşmalarını başlattığını ve 115 bin uluslararası öğrencinin eğitim aldığı ülkemizde, 35 bin öğrenciyi federasyonları çatısı altında toplayarak faaliyetlerini yürüttüklerini söyledi.

Türkiye Uluslararası Öğrenci Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat ise, özetle “Bugün burada 60’a yakın ülkeden kardeşimiz var. Bolu’da üniversite okuyan 300 kadar uluslararası öğrenci Bolu halkıyla buluşuyor. Amacımız uluslararası öğrenci kardeşlerimizin kendi şehirlerindeki kültürle tanışmaları, Bolu’yla tanışmaları, ülkelerine döndüklerinde hem ülkemizin hem de Bolumuzun gönüllü elçileri olmaları.” dedi.

Rektör Alişarlı: “Uluslararası Öğrencilerimizi Asla Bir Öteki, Yabancı Olarak Görmedik”

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise konuşmasında, “Bugün, 11’inci uluslararası öğrenci buluşması 41 ülkeden 75 şehirde düzenleniyor. Hayırlı bir adım atıldığı zaman olayların nasıl geliştiğini görüyoruz. Biz, üniversitemizde okuyan öğrencilerimizi asla bir öteki, yabancı olarak görmedik. Hepsi bizim kardeşimiz, misafirimiz. Bu topraklar hayır üzerine kurulmuş, doğru yolu aramış ve o yolda da yürümeye çalışmış insanların buluştuğu yer olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, özetle “Bolumuza gelen öğrencilerimizin tamamı, bizim kollarımızı açıp kucakladığımız gençler. Bu gençler burada eğitim gördükten sonra ülkelerine gidecekler. Ülkelerine, Bolu’yla ve Türkiye’yle sıcak ilişkiler içinde dönmelerini istiyoruz. Hem ülkemizi sevecekler hem ilimizi sevip bizim turizm elçimiz olacaklar. Onun için Türk dünyasından ve gönül coğrafyasından gelen bütün gençlerle birlikte olmak için can atıyoruz. Her konuda yanlarındayız ve tamamının velisi olduğumuzu ifade etmek isterim.” diye konuştu.

Hediye takdiminin ardından misafir öğrenciler kendi ülkelerine özgü kıyafetleri ile milli oyunlarını sergilediler. Etkinlik, kent meydanında kurulan stantların gezilmesi ile sona erdi.

Önceki İçerikKöroğlu Yazarlık Mektebi Öğrencileri, Şair ve Yazarlarla Buluştu
    Sonraki İçerikPatent Alma Süreçleri Üniversitemizdeki Seminerde Anlatıldı