Rektör Alişarlı, TEKNOFEST 2021’de BAİBÜ Ekibini Ziyaret Etti

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Türkiye’nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2021’de, Üniversitemizi “Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları” kategorisinde temsil eden Ayvaz Elektromobil ekibini ziyaret ederek, yarışmada başarılar diledi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, ülkemizde milli teknolojinin geliştirilmesi için çalışan birçok kuruluşun paydaşlığında, 2018 yılından bu yana her yıl Eylül ayında düzenlenen ve Türkiye’nin milli teknoloji üretimini artırmayı hedefleyen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamındaki yarışma ve etkinlikler, bu yıl 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor.

Bu yıl 35 kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları kapsamında “Çevre ve Enerji Teknolojileri” yarışmasında Üniversitemizi, Mühendislik Fakültesi’nde eğitim gören öğrencilerimiz Takım Kaptanı Doğan Çeviren, Kaptan Yardımcıları Furkan Kırdaş ve Berkcan İleri ile Batuhan Özer, Serhat Ekinci, Damla Demirbilek, Merve Kara, Yunus Emre Barmanbek ve Aytuğ Baygın’dan oluşan Ayvaz Elektromobil ekibi temsil ediyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, teknoloji meraklılarının bu yıl da heyecanla beklediği TEKNOFEST 2021’in açılışına katıldı ve Ayvaz Elektromobil ekibini ziyaret etti. BAİBÜ ekibiyle festival alanını gezen ve etkinliklere katılan Rektör Alişarlı, öğrencilerimize yarışlarda başarılar diledi.

Herkese açık ve ücretsiz olan festival kapsamında, Dikey Rüzgar Tüneli, Planetaryum, Hava ve Kara Araçları Sergisi gibi aktiviteler, Bilim Merkezleri, Bilim Türkiye Atölyeleri, Deneyap ve Roketimi Tasarlıyorum gibi eğitici atölyeler, teknoloji yarışmaları, yarışma sergileri, uçuşlu yarışmalar, gösteri uçuşları ve sivil uçuşlar, seminerler gibi pek çok etkinlik gerçekleştiriliyor.

Rektör Alişarlı, Ayvaz Elektromobil Sponsorlarına Teşekkür Etti

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, TEKNOFEST 2021’de Üniversitemizi temsil eden Ayvaz Elektromobil’e maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ile sponsorlar YORGLASS Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye, Asrın İşadamları Derneği’ne (ASRİAD), ÖZDİSAN Elektronik A.Ş’ye, SEM-MAK Makina San. ve Tic. Ltd. Şti’ye, SARKON Teknoloji San. ve Tic. Ltd. Şti’ye, ALTİM Alüminyum San. Ve Tic. Ltd. Şti’ye, Yeni Öztürk Makine  Kalıp San. ve Tic.Ltd.Şti’ye ve TECH-OHM’a teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Önceki İçerik2021-2022 Akademik Yılı Yabancı Dil ( İngilizce I-II ) Muafiyet Sınavı Hk. Duyuru
    Sonraki İçerikYabancı Dil (İngilizce 1-2) Muafiyet Sınavına Giriş Hk. Duyuru