Rektör Alişarlı Sağlık Çalışanları İçin Özel Üretilen Ayakkabıyı Tanıttı

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, üniversite-sanayi iş birliğine katkı sağlamak amacıyla Gerede Meslek Yüksekokulu ile Ünder Ayakkabı firması arasında, geliştirilen proje kapsamında başlatılan çalışmalarda, sağlık çalışanları için özel ayakkabı üretildi.

    Ünder Ayakkabı Kurucusu Ünal Şafak ve Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferudun Kaya, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı makamında ziyaret ederek, Kovid-19 pandemisiyle canları pahasına mücadele eden sağlık çalışanlarımız için özel olarak üretilen medikal ayakkabıları tanıttılar. Rektör Alişarlı, ayakkabıları giyerek öncelikle kendisi denedi.

    Rektör Alişarlı: “Medikal Ayakkabıları, En Kısa Zamanda Sağlık Çalışanlarımıza Takdim Edeceğiz”

    Gerede’de hayata geçirilen yerli üretim ve istihdam projesinin adım adım hedeflerine ulaştığını vurgulayan Rektör Alişarlı, üniversite-sanayi iş birliğinin bu projede de başarıya ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Alişarlı, Gerede MYO saraciye atölyelerinde üretimi yapılan yerli medikal ayakkabıların, Kovid-19 mücadelesinde görevlerini özveriyle yerine getiren sağlık çalışanlarına en kısa zamanda takdim edileceğini söyledi.

    Alişarlı, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak, üniversite-sanayi iş birliğini destekleyen projelerde yer almak ve bu konuda öncü projeleri destekleyerek bölgemize katkı sağlamak en büyük hedeflerimizdendir.” dedi.

    Yerli Deri ve Deri Ürünleri Üretim Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor

    Uzun süre giyildiğinde ayakları rahatsız etmeyen ortopedik tabanlı medikal ayakkabılar, doğal deri kullanıldığı için ayakta terlemeye neden olmuyor. Uzun saatler özel kıyafetleri içinde görev yapan sağlık çalışanlarımıza biraz olsun yardımcı olmak ve onların ayak sağlığını korumak amacıyla üretilen ayakkabılar, kolay temizlenebilir özelliğe sahip. Ayakkabıların antimikrobiyal özelliğe sahip olması için de çalışmalar devam ediyor.

    Gerede Meslek Yüksekokulu ile Ünder Ayakkabı arasında, üniversite-sanayi iş birliğine katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, kısa süre önce Gerede MYO saraciye atölyelerinde yerli ayakkabı, saya, cüzdan ve kemer üretimine başlanmıştı. Bolu İŞKUR ve Gerede Halk Eğitim Merkezi ortaklığında gerçekleştirilen yerli deri ve deri ürünleri imalat kursunda, halen 6 eğitmen ve 23 kadın kursiyer çalışıyor.

    İstihdam garantili 3 ay sürecek kursun sonunda, mesleki eğitimde başarı gösteren kursiyerler ile Ünder Ayakkabı Firması, Gerede Meslek Yüksekokulu atölyelerinde üretim faaliyetlerine devam edecek ve kursiyerler eğitim sürecinde asgari ücret alacaklar.

    Nitelikli iş gücü yetiştirerek bölge istihdamının artırılmasının hedeflendiği projede, üniversite-sanayi iş birliğiyle, Gerede MYO öğrencilerinin, eğitim gördükleri bölümle ilgili teorik bilginin yanı sıra üretim çalışmaları yapmaları; öğrencilerin, iş hayatına dair sorumluluk bilinci kazanmaları ve kariyer gelişimi konusunda fikir sahibi olmaları amaçlanıyor.

    Önceki İçerikTaziye Mesajı (Mezunumuz Berna Uludağ’ın Vefatı)
    Sonraki İçerikRektör Alışarlı’dan Geçmiş Olsun Mesajı