Rektör Alişarlı, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

    Topluma fayda sağlayacak çalışmalar yapmak, bu çalışmalardan Boluluları haberdar etmek ve üniversite-şehir bütünleşmesine katkı sunmak amacıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, muhtarlarla bir araya gelindi.

    Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, üniversitenin Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemekli toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek, talimatları ve önerileri doğrultusunda bu çalışmalara önem verdiklerini vurguladı ve “Faaliyetler düzenlenmesi, faaliyetlerin topluma aktarılması noktasında değerli muhtarlarımızla birlikte el birliğiyle çalışmayı ümit ediyoruz.” dedi.

    Toplantıda; Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhan Çalışkan, Bolu Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Seyit Mahallesi Muhtarı İlhami Otacıoğlu ve merkez ilçeye bağlı mahallelerin muhtarları ile Yumrukaya ve Hamidiye-Gölköy muhtarları, STK temsilcileri ve dekanlar ağırlandı.

    Rektör Alişarlı, yemekli toplantıda yaptığı konuşmada, büyüklerimizin “Marifet iltifata tabidir. Müşterisiz meta zayidir.” sözlerini hatırlatıp, “Bir şeye sahip çıkılmaz, değer verilmezse ne kadar kıymetli olursa olsun o zayidir, boşa gider. Aynı buz gibi. Buz, yazın çok kıymetlidir ama müşterisi olmazsa, olduğu yerde erir gider. Bunu kıymetli kılan, müşterinin, yani talip olanın kendisidir. Talip olan ne kadar kıymetli olursa, ürünün değeri de o kadar fazla olur.” dedi.

    Rektör Alişarlı: “Etkinliklerimize Katılımcı Misafirlerimizi, Muhtarlarımızın Desteğiyle Sağlamak İstiyoruz.”

    Bu nedenle üniversitede düzenlenen programlardan muhtarları haberdar ederek, bu etkinliklerin vatandaşlara duyurulmasının önemine işaret eden Rektör Alişarlı, “Üniversitemizde aile ve toplum, hayat boyu öğrenme ve kariyer planlama ile ilgili araştırma merkezleri kurduk. Bu merkezlerin, topluma yönelik bazı çalışmaları olacak. Örneğin, Hayat Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde hem Çocuk Üniversitesi, hem Anneler Üniversitesi olacak – ki bu etkinliği 4 dönem üniversitemizde yaptığımızı hatırlatmak istiyorum. Aynı zamanda Yaşlılar Üniversitesi olacak. Bunlara katılımcı misafirlerimizi, siz muhtarlarımızın verdiği destekle sağlayacağız. Hatta bazı mahallelere diyeceğiz ki belki, bu Anneler Üniversitesi’ni sizlere ayırdık; Yaşlılar üniversitesini sizlere ayırdık ya da mahalleler arası karma etkinlikler gerçekleştireceğiz. Hangi mahalle talip olursa, o şekilde bir iş bölümü yapacağız. Bu noktada, siz değerli muhtarlarımızdan ve sivil toplum temsilcilerimizden destek istiyoruz.” diye konuştu.

    “Faaliyetlerimizden Muhtarlarımızın Haberdar Olmasını İstiyoruz.”

    Üniversitelerin Ar-Ge ve eğitim faaliyetleri başta olmak üzere asli görevleri olduğunu, bu görevlerden birinin de topluma katkı sunmak olduğunu vurgulayan Rektör Alişarlı, toplantının düzenlenme amacının da bu olduğunu belirterek, “Faaliyetlerimizden sizlerin de haberdar olmasını ve bunları sizlerin de sahiplenmesini bekliyoruz, temenni ediyoruz. Sizler ne kadar bu işe sahip çıkarsanız, biz de o kadar hevesleniriz; daha çok gayret gösteririz. Bu tür faaliyetlerimizi sizlere duyuracağız.” dedi.

    “Sadece Üniversitede Değil, Köy Evlerinde, Mahalle Konaklarında Programlar Düzenleyip, Kıymetli Hocalarımızı Sizlerle Buluşturabiliriz.”

    Rektör Alişarlı, “Örneğin, STK’larla ilgili bazı programlarımız oluyor. İlahiyat Fakültesi Dekanımız Bilal Gökkır hocam burada, onlarla 2 haftada bir bazı programlarımız olacak. Mesela, Sivil Toplum Kuruluşlarında Hadis dersi olacak, diğerinde Tefsir dersi olacak. Herhangi bir konuda, sosyal bir alanda, aile problemleriyle ilgili olabilir; bu şekilde gruplandırmalar yaparak, faaliyetler gerçekleştireceğiz. Diyelim köylerde, köy evleri var. Köy evlerinde programlar düzenleyerek, kıymetli hocalarımızı sizlerle buluşturmaya hazırız. Bu noktada köy evlerimizi de, her köyün, mahallenin mektebi haline dönüştürebiliriz. Örneğin, Anneler Üniversitesi, illa üniversitede düzenlenmek zorunda değil, bazı dersleri köy evlerinde işleyebiliriz. Yine şehir merkezinde Gülezler Konağımız var. Burada Köroğlu Yazarlık Mektebi’ni düzenliyoruz. Üniversiteden 80-90 öğrencimiz, Cumartesi günleri, şiir, öykü, derleme, fotoğraf gibi alanlarda kıymetli hocalarımızdan eğitim alıyorlar. Herkese açık bu mektep. Bunu biraz daha kuvvetlendirmek istiyoruz. Gerekirse muhtarlarımız Gülezler Konağı’nı kullanabilirler. Muhtarlarımız ‘Toplantımız olacak, kullanabilir miyiz?’ dediklerinde, kendilerine destek vermeye hazırız. Biz aynı zamanda Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği’ne üyeyiz, 14 üniversite var burada. Gerekirse bu birlik çatısı altında da tüm ihtiyaçları temin edebiliriz.” ifadelerini kullandı.

     “Öğrencilerin Belli Mahallelerdeki Yoğunluğu Azaltılmalı.”

    Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhan Çalışkan ise, üniversitemizle iş birliği konusunda, muhtarlarımızın üzerlerine düşen görevi yapacaklarına inandığını kaydederek, “Daha önceleri de üniversitemizde bir araya gelip sık sık toplantılar yapıyorduk. ‘Öğrencilerimizle Bolu halkını nasıl kaynaştırırız?’ diye çalışmalar yapıyorduk. Bu tür çalışmaların çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimizin Bolu’da belirli mahallelerdeki yoğunluğunun azaltılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Yoğunluk başka mahallelere dağılabilirse, mahalleler arası denge sağlanacak ve böylece öğrencilerimiz açısından faydalı sonuçlar olacaktır diye düşünüyorum.” dedi.

     “Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız.”

    Bolu Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhami Otacıoğlu ise, muhtarları böyle bir etkinlikte bir araya getiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya teşekkür etti. Uzun zamandır böyle bir toplantının yapılmadığına işaret eden Otacıoğlu, “Üniversitemiz Rektörlüğünün bu toplantıları yeniden başlatması çok iyi oldu. Bizim üniversiteyi tanımamız açısından, sizlerin bize bu konuda destek vermenizden dolayı teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz konularda muhtar arkadaşlarımın ellerinden gelen gayreti göstereceklerinden şüpheniz olmasın. Çünkü bizler, her zaman halkımızla iç içe, birlikte çalışmaktayız. Ara sıra ziyaretler gerçekleştirerek daha geniş kapsamlı görüş alışverişlerinde bulunmanın Bolumuz için faydalı olacağını düşünüyorum. Üniversitemiz Bolu’nun önemli bir değeridir. Biz de elimizden geldiği kadar üniversiteye destek vermek için gayret ediyoruz. Bu vesileyle İzzet Babamızı da bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.” diye konuştu.

    Soru-cevap ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.

    Önceki İçerikProf. Dr. Sami Güçlü, Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Ümmügülsüm Aslanoğlu’nun Babasının Vefatı)