Rektör Alişarlı, BOLİV ile İlahiyat Fakültesi Ek Binası Toplantısı Yaptı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ), günden güne gelişen ve büyüyen İlahiyat Fakültesi’nin artan ihtiyaçlarına cevap verebilmek için yeni bir fakülte binası yapılacak. Geleneksel Türk mimarisine özgü özellikleri olacak bina, Ali Ericek ve Bolu İlahiyat Vakfı (BOLİV) başta olmak üzere değerli hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilecek.

Mevcut İlahiyat Fakültesi’nin güneyinde, 4 bin m²’si kapalı, toplam 10 bin m²’lik alan üzerine yapılacak yeni binanın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Genel Sekreter Murat Tok, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gökkır, BOLİV Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Şaban Karasakal ile Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Talip Ayar, Doç. Dr. Ömer Başkan, Doç. Dr. Hüseyin İbrahim Yeğin, Dr. Öğr. Üyesi Macit Demirer, Mustafa Yünlüoğlu, Lütfi Aydın, Mustafa Fedakar, Kasım Karaca, Mehmet Özbostancı, Abdullah Yücesan katıldı.

Toplantıda, İlahiyat Fakültesi’nin yeni binası hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İlahiyat Fakültemizin yıldan yıla daha çok geliştiğini ve büyüdüğünü, bu nedenle mevcut fakülte binasının hem öğrencilerimiz hem de akademisyenlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için artık yetersiz kaldığını vurgulayarak, “Mevcut İlahiyat Fakültemiz, başlangıçta 500 öğrenci ihtiyacına göre inşa edilmiş. Bugün itibariyle 1250’yi aşkın öğrencimizin eğitim aldığını görüyoruz ve bu sayı yıldan yıla artıyor. Aynı zamanda lisansüstü ve uluslararası öğrencilerimiz var. Bunların yanı sıra Arapça İlahiyat programı açılması için de başvuruyoruz. Bu nedenle öğrenci sayımız artmaya devam edecek.” dedi.

Rektör Alişarlı: “Şehirden Üniversiteye Bakıldığında Görülecek İlk Yapı Olacak”

İnşaat çalışmaları ile ilgili mimar, mühendis, teknik ekip, Ali Ericek ve diğer hayırseverler ve akademisyenler ile yaptıkları görüşmeler ve toplantılar hakkında bilgi veren Rektör Alişarlı, zemin etüt çalışmaları tamamlanan binanın temelinin yakın zamanda atılacağını kaydetti.

Şehirden üniversiteye bakıldığında ilk görülecek yapının, İlahiyat Fakültesi’nin yeni binası olacağını belirten Rektör Alişarlı, “Amfileri, derslikleri, ofisleri, atölyeleri, salonları ve işlevsel pek çok kullanım alanıyla çok ayrıcalıklı bir bina olacak. Projenin özelliği şöyle; iç avlusu olan kışla görünümlü, iç ve dış kısımları varaklı, kubbeli, dört tarafı rahatça dolaşılabilen, kapalı otoparklı, kullanışlı ve modern bir bina olması. İç avlusu ve şadırvanları olacak. Bodrum katı ile birlikte toplam 4 katlı bir bina olacak. 13 bin m² kapalı alanı olacak. Halen yapımı süren Hukuk Fakültemizin binası da olmak üzere, özellikle eğitim yapılarında tecrübeli mimarımız Mine Tunçok tarafından projelendirildi.” diye konuştu. Rektör Alişarlı, proje tamamlandığında Yaşam Merkezi’nin arka tarafında bulunan alana ise uluslararası öğrenciler için modern bir yurt binası yapmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Alişarlı, konuşmasında, yapımı süren Hukuk Fakültesi binası ve Merkezi Derslik hakkında da bilgi verdi. Hukuk Fakültesi’nin yanına inşa edilecek Merkezi Derslik binasının 2 bin 500 öğrenci kapasiteli olacağını belirten Rektör Alişarlı, ihalesi ve proje çalışmaları tamamlanan binanın temelinin gelecek yıl atılacağını söyledi.

“Hem Öğrencilerimizin Hem Akademisyenlerimizin İhtiyaçlarını Karşılayacak Bir Proje Olacak.”

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gökkır projenin, hem öğrenciler hem de akademisyenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak bir proje olduğunu düşündüğünü aktardı. Gökkır özetle; “İlahiyat Fakültesi’ni, akademik kadrosu ve uluslararasılaşma hedefiyle geliştirmeye çalışıyoruz. Bu konularda Rektör hocam gerekli desteği bizlere her zaman veriyor. Fakültemiz Temel İslâm’da Kıraât alanında, Tefsir alanında değerli akademisyenlerin dahil olmasıyla yavaş yavaş cazibe merkezi, eğitim merkezi haline yükseliyor. Öğrencilerimize, ihtiyaç ve başarı bursları vermeye devam ediyoruz. Daha uluslararası bir fakülte olmayı hedefliyoruz. Tüm bunlarla birlikte önümüzdeki 5-10 yıllık sürede fakültemize güzel bir ivme kazandıracağımızı düşünüyorum. Bu çalışmaların hepsinde bizlere destek veren değerli Rektörüme, siz büyüklerime ve ilk binamızda olduğu gibi yeni binamızın yapımında da desteklerini esirgemeyen hayırsever Ali Ericek Beyefendiye sağlık ve afiyet diliyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

Bolu İlahiyat Vakfı (BOLİV) Başkanı Doç. Dr. Şaban Karasakal ise, vakfın 2013 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatarak, “BOLİV kurulduğu ilk yıllardan itibaren kamuoyu oluşturmada, büyüklerimizin desteğini hep yanımızda gördük. İlk başlarda küçük çaplı faaliyetlerimiz var iken, şimdi daha büyük çalışmaları, projeleri hepinizin desteğiyle yapıyoruz. İlahiyat Fakültemiz için düşünülen bu projeler Bolu’ya ve üniversiteye önemli katma değer sağlayacak, fakültemizin niteliğini artıracak. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Ali Ericek Beyfendi olmak üzere emeği geçen herkese şahsım ve üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikRektör Ahmet Zeki Şengil’den Alişarlı’ya Ziyaret
    Sonraki İçerik10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı