Prof. Dr. Mustafa Kara, BAİBÜ’de Tasavvuf’u Anlattı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Akşemseddin İslami İlimler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (AKİMER) mutat olarak düzenlediği konferansların konuğu Uludağ Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara oldu.

İlginin yoğun olduğu “Tasavvuf Bize Ne Söyler?” başlıklı konferansa, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, hayırsever İşadamı Ali Ericek, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı ve AKİMER Müdürü Doç. Dr. Şaban Karasakal, ölmeden evvel ölebilme şuuru ve şikayeti unutma sanatı olarak kısaca tanımlanabilecek ‘Tasavvuf’u alanında en yetkin isimlerden biri olan Prof. Dr. Mustafa Kara’dan dinlemenin ayrı bir bahtiyarlık olduğunu ifade ederek, “Medeniyet tarihinde evlere, camilere kuş evi yapanlar, kanatları yaralanan kuşların tedavisi için vakıf kuranların şuuru ile 50 kişiyi bir camide acımasızca katleden bir insan arasındaki fark nasıldır? Bu şuur hangi temellere yaslanmaktadır? Hocamızdan dinleyeceğiz. Şüphesiz Çanakkale Zaferi’nde de bu iki kutup arasındaki fark apaçık ortadaydı.” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Uludağ Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, Fatiha Suresi’nde kendilerine nimet verilenlerden bahsedildiğini ifade ederek “Diğer bir ayette bu nimet verilenleri Allah dört grupta sayıyor;  peygamberler, sadık ve samimi olan müminler, üç şehitler ve hakikate şahit olanlar ve salih olanlar.” dedi.

İnsanların, hayatlarında, bu dört gruptaki kişilerden birinin peşine düşmesi gerektiğini belirten Kara, “Tasavvuf işte bize bunu söylüyor; Allah’ın nimet verdiklerinden birine varacaksın, onun tecrübesini alacaksın. Onlar bize o yolun haritasını verecek. Tasavvuf aynı zamanda kainat kitabını okumakla ilgili bir derstir. Allah’ın ayetleri iki yerdedir: Kainat ve insan. Dolayısıyla kainatla ilgili tüm ilimler, O’nu anlatmaktadır. Tasavvuf bizlere bu ayetlere nasıl bakmamız gerektiğini de öğretiyor.” diye konuştu.

Konferansın sonunda, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Prof. Dr. Mustafa Kara’ya hediye takdiminde bulunurken, program hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Önceki İçerikBolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Üniversitemize Veda Ziyaretinde Bulundu
    Sonraki İçerik“Çanakkale Zaferi,  Osmanlı Merhametinin Zaferidir”