Prof. Dr. Mehmet Altınöz’den Etkili ve Güzel Konuşma Teknikleri Semineri

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Personel Daire Başkanlığı tarafından akademik-idari personel ile öğrencilere yönelik “Etkili ve Güzel Konuşma Teknikleri” semineri düzenlendi. Semineri, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altınöz verdi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda düzenlenen seminere, Genel Sekreter Yardımcıları İsmail Temel ve Nihani Yıldırım, Personel Daire Başkanı Mustafa Tanrıkulu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Bayram Kaya ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Mustafa Demirel, şube müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altınöz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü ile Personel Daire Başkanlığı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na seminerin düzenlenmesindeki emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Doğru Nefes Alıp Verme ve Konuşma Teknikleri Arasındaki Ortak Noktala Dikkat Çekildi

Nefes, Diksiyon, Etkili ve Güzel Konuşma ana başlıkları kapsamında bilgi vererek seminere devam eden Prof. Dr. Altınöz, doğru nefes alıp verme ile konuşma teknikleri arasındaki ortak noktalara dikkat çekti. Doğru nefes alıp verdiğimizde yaşam kalitemizin iyileşeceğini, nefes almanın yaşamak için en elzem ihtiyaç olduğunu hatırlattı.

Etkili ve doğru konuşmanın hem günlük hem de mesleki yaşama etkilerini anlatan Prof. Dr. Altınöz, Türkiye’de entelektüel insanların ortalama 2 bin kelime kullanarak konuştuğunu, Almanya’da ise ortalama 20 bin kelime kullanıldığını kaydederek, bu sonuçların ülkelerin ithalat ve ihracatını dahi etkilediğini söyledi. Toplumun biricik unsuru olan insanın, etkili hitabet ve güzel konuşma ile iletişim konusunda ortaya çıkan olumsuzlukları aşabileceğini ve böylece sorunların çözüme kavuşturulabileceğinin altını çizdi.

Seminer, Personel Daire Başkanı Mustafa Tanrıkulu’nun teşekkür konuşmasının ardından sona erdi.

Haber ve Fotoğraflar:

• -İletişim Bilimleri Yüksek Lisans Öğrencimiz Ezgi Kızılkaya
    • -Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencimiz Gamze Lena Tiryaki
    Önceki İçerikTaziye Mesajı (Prof. Dr. Ahmet OCAK’ın Babasının Vefatı)
    Sonraki İçerikYeniçağa Protokolünden Rektör Alişarlı’ya Ziyaret