“Peygamberimizi Anmak Değil, Anlamak Önemli”

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü olan ve her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ haftası dolayısıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) yapılan etkinlikte, Hz. Muhammed’i anmanın değil ‘anlamanın’ önemi vurgulandı.

AİBÜ İnsan ve Medeniyet Topluluğu’nun, Kutlu doğum haftası münasebetiyle düzenlediği etkinlikte, Enes Özgür ve Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Peygamberimizi anlatan ilahiler seslendirdi.

Etkinlikte, ilahiyatçı ve yazar Dr. Abdullah Sevim, ‘Kutlu Doğum’ konusunda konferans verdi. Dr. Sevim, ayetlerden örnekler verdiği konuşmasında ‘müjdeleyici’ olan Hz. Muhammed’in ‘Alemlere Rahmet’ ve ‘Merhamet Hazinesi’ olmak üzere peygamber olarak gönderildiğini ifade etti. Hz. Muhammed’i anmaktan öte anlamanın önemine işaret eden Dr. Sevim, öğrencilere, “günde bir ayet ve bir hadis-i şerif okuma” tavsiyesinde bulundu.

Önceki İçerikElginkan Vakfı Eğitim Programlarını Bu Kez Gerede MYO’da Tanıttı
    Sonraki İçerikErhan Göre, Süs Bitkilerindeki Hastalık ve Zararlıları Anlattı