Patent Alma Süreçleri Üniversitemizdeki Seminerde Anlatıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü ile Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Patent Nasıl Alınır?” konulu seminer düzenlendi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe salonda gerçekleştirilen semineri, Sınai Mülkiyet Uzmanı ve Kimya Mühendisi Kamer Aydınalp verdi. Buluş, patent ve faydalı modelin ne olduğu hakkında açıklamalarda bulunan Aydınalp, patent ve faydalı model başvuru süreçleri ile patentlenebilirlik kriterleri hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi.

6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu hakkında bilgiler veren Aydınalp, başvuru için gerekli belgeler, başvuru unsurlarının tamamlanması, patent araştırma talebi, patent inceleme talebi ve süreci, itiraz süreci, başvuru ve belge yayını süreçlerini anlattı.

Önceki İçerikRektör Alişarlı, “Uluslararası Öğrenci Buluşması” Etkinliğine Katıldı
    Sonraki İçerikProf. Dr. Selvi: “Ermeni Meselesinde Belgeler ve Bilgiler, Her Yönüyle Bizim Tezimizi Destekliyor”