“Özümüzü Kaybetmeden Dünyadaki Değişim ve Gelişimi Takip Etmeliyiz”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu ile Gerede Müftülüğü tarafından 31. Gençlik Haftası Kutlamaları ve Gençlik Şenlikleri kapsamında düzenlenen ‘Popüler Kültür ve Gençlik’ konulu konferansı AİBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cağfer Karadaş verdi. Gerede MYO’da düzenlenen konferansın açılış konuşmalarını ise Gerede MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale ile Gerede Müftüsü Hasan İzmirli yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Akçakale, Gerede Müftülüğü ile Gençlik Haftasında böyle bir konferans düzenledikleri için duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gençler için faydalı olacağını umduğu konferansı verecek Prof. Dr. Cağfer Karadaş’a teşekkür etti. Gerede Müftüsü Hasan İzmirli ise son yıllarda teknolojinin de hızla ilerlemesi ile ortaya çıkan popüler kültürün toplum, aile, gençler ve çocuklar üzerindeki etkilerinin iyi analiz edilerek herkesin konuya dikkatinin çekilmesi gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından AİBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cağfer Karadaş ‘Popüler Kültür ve Gençlik’ konusunda konferans verdi. Prof. Dr. Karadaş, bugün hiç kimsenin teknolojiden ve teknolojinin getirdiği yeniliklerden uzak kalmasının mümkün olmadığını ancak iletişim çağında olmanın gereklilikleri ile popüler kültürün birbirine karıştırılmaması gerektiğinin altını çizerek, “Asıl olan bu değişim ve gelişimin bizleri, ailemizi, gençlerimizi ve içinde bulunduğumuz toplumu özünden ayırmamasıdır. Bunun içinse dikkat edilmesi gereken şey süreklilik ve değişimin dengeli bir şekilde yaşanmasıdır.” dedi.

Konuşmasında gençlere seslenerek bir ayaklarının maneviyatta diğer ayaklarının ise gelişim ve değişimde olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Karadaş, “Maneviyattaki yani özünüzdeki ayağınız her zaman sabit olmalı diğer ayağınızla ise dünyadaki değişim ve gelişimi takip etmelisiniz. Böyle olursa teknoloji ve iletişimdeki gelişmeleri faydalı yönde kullanıp özümüzden şaşmadan, başkası olarak değil bizi biz yapan değerlere bağlı kalarak yükseliriz, huzurumuz ve refahımız artar.” diye konuştu.

Konferansın sonunda, Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale ile Hasan İzmirli, Prof. Dr. Cağfer Karadaş’a teşekkür belgesi ile hediye takdim ettiler.

Önceki İçerikDoç. Dr. Mustafa NURSOY Hocamıza Veda Yemeği
    Sonraki İçerikBolu Çimento’nun Yeni Genel Müdürü Keretli, Rektör Coşkun’u Ziyaret Etti