Özlediğimiz Günlere Dönmek İçin Hep Birlikte Aşıya

2021-2022 eğitim-öğretim döneminin başlamasına 1,5-2 ay kala, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörlüğü, yüz yüze ve/veya hibrit olarak yapmayı planladığı eğitimin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için, yeni kayıt olacaklar da dahil bütün öğrencilerini ve personelini aşı olmaya davet ediyor.

Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi hariç 5 Ekim 2021 tarihinde başlayacak yeni dönemde, eğitim faaliyetlerinin “Sağlıklı ve Güvenli Bir Kampüste” sürdürülebilmesi amacıyla, öğrenciler ile akademik ve idari personelin 2’nci doz aşılarını olmaları, henüz aşı olmamışlar ise, vakit kaybetmeden aşı yaptırmaları hayati önem taşıyor.

Bilimsel çalışmalar ve sağlık çalışanlarının bilgi ve tecrübeleri açık bir şekilde gösteriyor ki, Covid-19 aşıları, kişinin kendisinin Covid-19’dan hasta olma, ağır hastalık geçirme, yoğun bakıma yatma oranlarını ve ölüm oranlarını belirgin şekilde düşürüyor. Bu bilimsel gerçek ışığında, Covid-19’dan korunmanın tek yolunun, koruyucu hekimlik uygulamalarının ilk basamağı olan aşı olduğu apaçık görülüyor. Özellikle sosyal medyada, kim olduğunu açıklamadan, bilgi sahibi olmayıp fikir beyan edenlere değil, bilimsel verilere güvenip itibar ederek, hem kendinizi, hem de çevrenizdekileri güven altına alın ve aşınızı olun.

Üniversitemiz, “Güvenli Kampüs” Çalışması ile Yüz Yüze Eğitime Hazırlanıyor

Bu kapsamda, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak, Gölköy ve ilçelerdeki tüm yerleşkelerimizi, yeni eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirmek ve eğitim faaliyetlerinin sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılması için gerekli tüm önlemleri eksiksiz almaya azami gayret ediyoruz.

Derslik, amfi, laboratuvar, kütüphane, kafeterya, yemekhane, yurt ve benzeri tüm ortak kullanım alanlarının öğrenci sayılarımız karşısında seyreltilmiş kapasiteleri, açık-kapalı mekanların temizlik tedbirleri, hastalığı önleme için uygulanacak kontrol tedbirlerinin yerleri ve sıklığı, öğrenci ve personelin hastalığa dair bilgi düzeylerine göre hatırlatma eğitimleri, bilgilendirme ve uyarı afişlerinin yerleri, sıklığı ve yeterlilikleri ve HES, aşı ve Covid-19 test kontrolleri gibi başlıkları içeren TSE Covid-19 Güvenli Kampüs ölçütleri, Dekanlık, Müdürlük ve Daire başkanlıklarımıza göndererek kampüslerimizi sizlerin gelişine hazırlamaya başladık.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan, Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi ile Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yayımlanan Uzaktan Eğitimde Kalite Güvencesi Ölçütlerini de uyguluyoruz. Kamera, bilgisayar ve donanım alt yapısını çıkararak, internet hızı ve alt yapısını geliştiriyoruz.

Covid-19’a karşı Sağlıklı ve Güvenli Kampüsleri hayata geçirmek için çalışmalar yürüttüğümüz bugünlerde, siz değerli akademik ve idari personel ile öğrencilerimizi, yüz yüze eğitime hazırlık çalışmalarına destek vermeye ve bir kez daha aşı olmaya davet ediyoruz.

Önceki İçerikGüney Karolina Üniversitesi’nden Dr. Karvar, BAİBÜ’de Misafir Öğretim Üyesi Olarak Çalışmalar Yapıyor
Sonraki İçerikBAİBÜ 2017-2021 Faaliyet Bülteni